Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zīle: Kristovskis nav visa Pilsoniskā savienība

Reaģējot uz Pilsoniskās savienības izvirzītā Rīgas mēra amata kandidāta Ģirta Valda Kristovska paziņoto, ka apvienībai Tēvzemei un brīvībai/LNNK nav nākotnes, TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle sestdien partijas domes sēdē atgādināja, ka līdzīgi Ģ.V.Kristovskis ir sacījis arī par Latvijas ceļu.

90.gadu beigās, nesaskatot perspektīvas LC rindās, Ģ.V.Kristovskis pārnācis uz TB/LNNK, kas devusi iespēju viņam kļūt par aizsardzības ministru. R.Zīle uzskata, ka sabiedroto lokam ir jābūt pēc iespējas plašākam, jo pretējā gadījumā ar labu vēlēšanu rezultātu Rīgas domes vēlēšanās, bet bez partneriem, ir lielāks risks palikt opozīcijā, nekā partijām, kurām būs mazāk vietu.

Piektdien Ģ.V.Kristovskis pēc partijas novadu domes sēdes žurnālistiem kā partnerus Rīgas domē minēja Jauno laiku un Sabiedrību citai politikai, taču par TB/LNNK kā sabiedroto, kuru šā gada sākumā atstāja, viņš nevēloties izteikties. «Kristovskis nav visa Pilsoniskā savienība un tas nav visas Pilsoniskās savienības viedoklis,» tēvzemiešu sēdē pieļāva R.Zīle. Viņš vēloties skaidru PS atbildi, ar ko tā runās — ar TB/LNNK, vai ar Saskaņas centru.

Pilsoniskās savienības līdere Sandra Kalniete, lūgta komentēt šo situāciju, Dienai sacīja, ka Ģ.V.Kristovskis ir nosaucis «pirmos un neapšaubāmos partnerus». Taču, kas būs pārējie sabiedrotie, varēšot pateikt tikai tad, kad būšot zināmi Rīgas domes vēlēšanu rezultāti.

S.Kalnietei šķitis dīvains jautājums par Saskaņas centru, jo viņas vadītā partija ne ar vienu apgalvojumu neesot devusi pamatu izvirzīt šādu pretnostatījumu. Iepriekš R.Zīle atgādināja, ka S.Kalniete par labu SC izvirzītajam Aivaram Endziņam bija atsaukusi savu kandidatūru pērn Valsts prezidenta vēlēšanās. S.Kalniete norādīja, ka to darījusi ne jau tāpēc, ka A.Endziņš bija SC kandidāts, bet gan viņa autoritātes dēļ un, lai nesašķeltu opozīcijas balsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas