Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zīlniece no ekrāna par samaksu gatava atbildēt uz visiem jautājumiem

Vēlos darbdienu vakaros televīzijas kanālos _RenTV Baltija _un Pirmais Baltijas kanāls (PBK) demonstrētajā tiešā ētera raidījumā Pareģojumi zīlniece Svetlana gatava atbildēt uz visiem jautājumiem. Atrodoties no Latvijas tūkstoš kilometru attālajā Ungārijas studijā, Svetlanai nekļūdīgi atbildēt palīdzot viņas gadu desmitiem ilgā pieredze pareģošanā, kādu raidījumu apraksta laikraksts Diena.

Pareģojumu vadītāja gan neievēro astroloģiskās prognozes veidošanas un Taro kāršu likšanas procedūru, uzskata Latvijā sertificētie astrologi. Dienas uzrunāti eksperti vērtē, ka raidījuma veidotāja — ungāru uzņēmuma TeleMedia — veiksmes atslēga ir pelnīšana uz cilvēku naivuma rēķina. Nacionālās radio un televīzijas padome (NRTP) sola izstrādāt noteikumus, kas regulētu šādu raidījumu veidošanu.

Lai piedalītos no Ungārijas pārraidītajā tiešraides raidījumā, jāzvana pa maksas telefonu. Par katru savienojumu, arī nesazvanot raidījuma vadītāju, jāmaksā 59 santīmi. Skatītāji gan var nezināt, ka "saistībā ar lielo zvanu skaitu, raidījuma studijai tiek pieslēgti zvanītāji, kuri izvēlēti pēc nejaušības principa", par ko brīdina internetā publicētie Pareģojumu noteikumi.

Pareģojumus Latvijā piedāvā divi Baltic Media Alliance (BMA) piederoši kanāli: RenTV Baltija un PBK, kurš, pēc TNS Latvia datiem, ar Latvijas televīzijas 1.kanālu dala trešo vietu pērn Latvijā visvairāk skatīto televīzijas kanālu sarakstā. PBK un RenTV Baltija pārstāve Viktorija Timaka Dienai skaidro, ka BMA pārdod ētera laiku TeleMedia, tādēļ peļņa no telefonzvaniem nonāk TeleMedia kopā ar atbildību par raidījuma kvalitāti. "PBK nav nekāda sakara ar raidījumu, mēs nenesam atbildību par tā kvalitāti," par PBK translēto raidījumu saka V.Timaka.

Citās domās ir NRTP priekšsēža vietniece Dace Buceniece, kura Dienai pastāstīja, ka raidījuma formāts uzskatāms par televeikalu, jo tajā par samaksu aicina iegādāties pakalpojumu. Padome sola no PBK pieprasīt raidījuma ierakstus, lai veiktu izpēti. Ja aizdomas, ka reklāma tiek uzdota par raidījumu, apstiprināsies, kanālam nāksies kadrā īpaši norādīt, ka tas ir televeikals. NRTP februārī grasās izpētīt arī citus izklaides šovus un izstrādāt vadlīnijas, TV kanāliem precizējot "spēles noteikumus".


(žurnālista Aleksandra Vorobjova rakstu "Vai man būs māja Jūrmalā?" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

TeleMedia raidījums, kurā cilvēki pauž savu viedokli par naudas izkrāpšanu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas