Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zinātnieki apšauba Rubika ideju glābt ekonomiku ar ezeru tīrīšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Žuks
Ž
Latvijā līdz šim izdevīgākais bizness ir bijis kampšana un prihvatizācija. Par to liecina tie 1000 un vairāk miljonāru, starp kuriem reti kurš ir uzņēmējs, kurš rada jaunu vērtību. Pārējie ir tirgoņi, kampēji un prihvatizētāji. Kad viss būs izzagts un prihvatizēts iespējams, ka kaut kas mainīsies. Redzot kā PLL alka varas, šķiet, ka vēl ir palicis ko zagt un kampt!
plintniecei!
p
Jemeļjanovs ir goda vīrs, bet Jūs esat nekulturāla, jo nesmuki apsaukājaties. Īsta boļševiku plintniece!
ES pats
E
Interesants fakts - Rubika raksts par kādām attīstības idejām ( sapropelis, ka'bnepes, lini) no rīta bija publicēts arī "Delfi" , bet... pēc pusdienas to tur vairs nevar atrast. Tas nav atrodams arī "arhīvā"... Skaidrs, ka vietējai cenzūrai tur nepatīk - vai nu iespējamās attīstības idejas, vai to paudējs -A.Rubiks. Šeit zinātnieks Jemeļjanovs daudz ko nezina. Piemēram, kāda Japānas firma no Latvijas pārcēlās uz Baltkrieviju un turpina tur iegūt sapropeli medicīniskiem mērķiem.. Tur vairākas firmas eksportē uz arābu valstīm sapropeli un jādomā, ka tas ir gana izdevīgi. Kaņepju un linu audzēšanas izdevīgumu pierāda poļu zemnieku attīstība. Viņi uzpērk visu - linus, šķiedru, atkritumus pārstrādei. Latvietis Gvido Kaljo no ASV vairākas reizes esot Latvijas valstij piedāvājis efektīgu pergamenta ražošanu no kaņepju masas (bez kaitīgā sēra sulfāta izmantošanas), bet... zināms, ka Latvijā kaņepes aizliegts audzēt, kaut narkotiskās ir tikai Indijas kaņepes, kas Latvijā dabīgos apstākļos nemaz neaug, bet šeit audzē nekaitīgās sēklas un šķiedras kaņepju šķirnes... Dažus gadsimtus atpakaļ kaņepju produktu eksports caur Rīgas ostu deva lielākos ienākumus vietējiem tirgotājiem...... "Sķiet, jo sliktāk Latvijas laukiem, jo priecīgāki ir partokrāti pilsētās!
fredis
f
Muļķis tas Rubiks! Latvijā vajag zagt,privatizēt,shēmot,spekulēt,uzmest,atskaitīt no projekta un zagt,zagt,zagt !!! Tas muļķis stāsta,ka jāstrādā un jāizmanto dabas bagātības! dumš galīgi
Ministry of Truth
M
Alfrēds Petrovičs savulaik saistībā ar TF izteicās, ka kapitālisma restaurācija viņam bija nepieņemama. Baudot pūstošā kapitālisma (101. pūšanas stadijā) augļus Briselē, nākas pārskatīt domu par "panāksim, apdzīsim un apsteigsim visus vienā piecgadē". :) Piekrītu zinātniekiem un tirgus teorijas atbalstītājiem. Tie, kas te runā par šeihu mākslīgajām salām ir palaiduši garām, ka tās jau sāk applūst. (The Independent u.c.) The islands were intended to be developed with tailor-made hotel complexes and luxury villas, and sold to millionaires. They are off the coast of Dubai and accessible by yacht or motor boat. Now their sands are eroding and the navigational channels between them are silting up, the British lawyer for a company bringing a case against the state-run developer, Nakheel, has told judges. “The islands are gradually falling back into the sea,” Richard Wilmot-Smith QC, for Penguin Marine, said. The evidence showed “erosion and deterioration of The World islands”, he added.-
ulbroks
u
Tu aizmirsi Acones cūku kompleksu RĪGas pievārtē. To nu gan Rubikam vajadzēja saost. Tiešām A. R. vecums nāk ar piedevām.
Austrumu gudrais.
A
Rubikam laikam par daudz saprapeļa galviņā un neagrieztajā kažokā daudz utu. Latvijā ir daudz iespēju , lai dzīvotu labi (ja gavā nav sprapelis un narkotiku dvinga).
rr
r
Sapropeli kādreiz lietoja kamēr neizbeidzās avoti Eiropā un tad to aizmirsa. Ir lielas grūtības to dabūt atpakaļ tirgū.
ģeologs
ģ
Rubiks ir macijies Zinātnisko komunismu , bet nav ne geologs ne ekonomists. Nez kapēc Rubikam neienāca prata Latvijas ezerus sargāt no liellopu, cūku un putnu mēsliem padlaikos, kad lielas ferms tika sabūvets skaisto Latgales ūdeņu tuvuma! Piemera pēc, Andrupenē pilns meziņš bija ar sprāgušu teļu un cūku līķiem....Citā vieta , vistu ferma pasa ezera krasta,Juglas krasta bija sudrablapsu ferma u.t.t. Kas par smaku !!! Šlesera cildinatajs atradies ! Tas ar savu tūrismu un arzemju investoriem jau ir iebraucis saprapelī.
bimbam
b
----------------------------------------- Skatamies un brinamies!
bimbam
b
Nezinu, ka isti ir ar sapropeli, tacu janem vera, ka par izdevigumu LV nav runa, ja neiegustam v i s m a z 100% un vairak! Tas, varbut, drusku parspilets, bet tendence tada ir un cenas ir attiecigas! Cita starpa: man seta sapropelis gubam metajas, nezinu, kur likt, cenu par izraksanu varu pateikt!
neanalfabēts
n
Ja šāds bizness būtu izdevīgs, TAS JAU NOTIKTU!! ------------------------------------ Te nu tu kļūdies! Latvija visas izdevības ir palaidusi garām un turpina palaist. Jo mums ir "nasing spešel" gan ekonomisti, gan ekonomikas ministri.
Agnēze
A
Ezeru glābšanu no aizaugšanas tu uzskati par "kaitējumu dabai". Nu labi, pieņemšim ka tā ir utopija - kļūt par līdzvērtīgiem partneriem Emirātu lielajos megaprojektos. Bet vismaz ekoloģisko katastrofu novērsīsim un saglābsim savus ezerus.
Dr.xy
D
Man tacu ir idejas,kuras varat izlasit mana komentara ( plkst.15:50).Vai Jums apsurd,liekas ka manas idejas nav lidzvertigas biedra Rubika,kurs nenesa kazoku otradi,genialajiem priekslikumiem?
trakajai
t
Varbūt arī ar ekstensīvām metodēm var savākt daudz to gitiju, bet tad jautājums ir - vai kaitējums dabai ir to grašu vērts. Ja šāds bizness būtu izdevīgs, TAS JAU NOTIKTU!!! Cik reizes pāķiem ir jāatkārto tirgus ekonomikas pamati? Laikam nepieleks nekad, jo šādās diskusijās jāpārliecina komunisti, kuri ir ekonomikas analfabēti pēc definīcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas