Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zinātnieks: Latvijas pilsonība ir vērtība un par to cīnīšos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
un
u
Ja, protams, mani kaimini (arzemju latviesu pensionari) atstaj savu pensiju, pusdienojot pie Kirsona un svetkus svinot pie Ritina, pa laikam ar savu tramvaja brivbileti aizbraucot uz operu. Ta ka, Jums taisniba - Rigai tas ir loti izdevigi! Vienigais trukums, ka vini parak biezi pamet Rigu, lai savu pensiju atstatu kada civilizetaka un/vai siltaka zeme... Ta ka, ta dubultpilsoniba ir viena laba lieta!
Ēriks
Ē
Man tā arī nav īsti skaidrs, tie kuri neatbalsta dubultpilsonības pielaušanu, no kā īsti baidaties? Vai Jūs domājat, ka ja viņam tikai viena pase kabatā, viņš automātiski un visos jautājumos būs lojāls? Nez, kur valstīm rodasnodevēji pašu pilsoņu vidū? Vai baidaties, ka vinš vēlēšanās savu izvēli izdarīs vadoties pēc otrās valsts interesēm? Nu, maz ticams, turklāt, redzot cik sadrumstulota ir tauta un daudzveidīgs piedāvājums no politiķu puses lai visam šim sīkām frakcijām izdabātu, neredzu kā tas ko varētu ietekmēt uz slikto pusi! Arī ja tikai viena pilsonība kabatā, tas nav garants, ka izvēle būs Latvijas interesēs. Arī tagad mums ir daudz cittautībnieku ar vienu vienīgu Latvijas pasi kabatā kuri, vismaz manuprāt, balso tautības, ne pilsonības valsts interesēs. Tad ko mēs baidamies. Ja kāds ir un grib arī nākotnē būt mūsu valsts pilsonis, bet apstākļi diktē, ka viņš dzīvo citūr un iespējams iegūst tās valsts piederību, domāju ka to atļaujot mēs neko nezaudējam, bet neatļaujot, zaudējam vēl vienu pilsoni, kuru mums tā jau maz palikuši!
Ēriks
Ē
Vai Tu tiešām esi tik naivs, ka tici, ka tie paši vēži, citā maisā ielīduši un sevi saucot par "vienotību" tagad darīs savādāk? Tik tiešām dzīvojam muļķu zemē! Kamēr mēs kā muļķīši turpināism ticēt katram kārtējam mesiāniskam glābēj spēkam, mūs turpnās cirpt!
Imants
I
Un kas, ja tie ārzemju Latvieši dzīvo Rīgā un saņēm pensiju no ASV, bet saņem bezmaksas tramvaja biļeti? Viņi tērējot šeit savus USD 2000 mēnesī nav Rīgai pietiekoši izdevīgi? Kāds tupums, piedodiet! Domāšana 5 gadus veca bērna līmenī - man nav spēļu buldozera, salauzīšu arī Tavu.
M.K.
M
Jautajums ir loti vienkarss. Likums japapildina ar vienu teikumu :" LR pilsonis var iegut ES vai NATO valsts pilsonibu,nezaudejot LR pilsonibu." Tad nebutu jaraud par matem, kuram virs - arzemnieks atnem arzemes dzimusu bernu, nebutu jaapraud stradat vai studet aizbraukuso neatgriesanas un un dazadi LR pilsonus diskriminejosi gadijumi aiz Latvijas robezam. Sis jautajums jaatrisina JAU LIDZ VELESANAM,valdibai un politikiem, kuri nogremdejusi pasmaju ekonomiku un padarijusi savus izdzivot gribosos pilsonus par ekonomiskiem,politiskiem un seksa vergiem arvalstis.Nedrikst ar garigi slimu ierednu rokam znaugt spejigakos Latvijas cilvekus.
*****
*
Ja U. Bērziņš būtu nevis zinātnieks, bet prastu ripi pa ledu dzenāt, tad tādas problēmas viņam nerastos ...
un
u
patiesam, ka ir ar tiem ASV vai Australija u.c. dzivojosiem dubultpilsoniem? Daudzi vai nu nemaz, vai gadiem nav radijusies Latvija, bet piedalas velesanas... Ir ari dazi kadri, kuri ar savu dubultpilsonibu labi dzivo Latvija,- sanem, piemeram, pensiju no arzemem un taja pasa laika vel atvieglinajumu Rigas sabiedriskaja transporta (jo pieraksts Riga un 75 gadi, kaut gan nav saja valsti stradajusi un nodoklus maksajusi)...
Jā!
J
"Muļķu zeme" kā bijām, tā arī esam. Viss tas tāpēc, ka Rugātei bija TP "Uzdevums" - TIKT Vaļā no ārzemniekiem valdībā un saeimā...Zinu ārzemju latviešus, kam IR avas pases, jo tad vēl TP nebija attapusies...Mums tači nevajag zinātniekus?!
arturs
a
vajag dubultpilsoniibu ar krieviju.
WALA
W
Likumi ir tam lai tos ievērotu, vai ja to ievērošana ir stulba - tos attiecīgi mainītu. Visādus sū likumus par cūku kaušanu var izmainīt kā "3 pirkstus apčurāt" bet kad padomāt kā palīdzēt latviešiem atgriezties Latvijā - to jau tikai muldēt mākam !!! Lielos vilcienos protams ņemot LV pilsonībā kā tāda pavisam drīz paliks neaktuāla - būs vienota ES pilsonība ( tikai tas ka daudzi jau vēl tam nav gatavi, bet pragmatiski uz to skatoties tas notiks agri vai vēlu !!!)
Imants
I
Jā. Zinu cilvēkus, kas ir līdzīgā situācijā. Diemžēl likumus veido un valsti pārvalda varbūt pat gudri dilvēki, bet ar ļoti ierobežotu pieredzi un brīziem provinciālu skatu uz lietam. Skatās, vai Rīgas mēram nesamaksā Ls 100 par daudz algā, bet ļauj izniekot desmitus miljonu.
WALA
W
Un ka slikts ir tajā apstāklī ka kādam būs dubultpilsonība it īpaši ja runa ir par teiksim ES, par citām valstīm ir jāsaprot jēga tam visam. Jo citādāk mūsu 100 auni grasās dot uzturēšanās atļaujas par investīcijām (vienagla kādā pisnesā) bet normālu iespēju latvietim atgriezties dzimtenē mēģina nogriezt. Es varu tikai apbrīnot cilvēku kurš par šo ir gatavs cīnīties - es līdzīgā situācija pateiktu - ja jums mani nevajag - es arī mierīgi varu dzīvot bez jums un pārceltos ar visu ģimeni prom it īpaši šajos laikos !!!
...
.
Bērziņiem dudbultpilsonību atļaut, Ivanoviem nē.. žēl, ka ZINĀTNIEKAM Bērziņam IQ nav pietiekami liels, lai saprastu, kādēļ ir šāds likums pieņemts.
;)
;
nesaprotu, kur ir Latvijas problēma btw.... tik arhaiska pieeja! un, ja kas, pilsonības likums nemaz nav tik viennozīmīgs. Vienā pantā teikts, ka *var atteikties* no Latvijas pilsonības, saņemot citas valsts pilsonību (bet nav pienākums atteikties), bet nākamajā jau par tiesu un atņemšanu ir runa... WTF, arhaiskie!
..
.
un kā ar mūsu emigrantiem no ASV, vai viņi joprojām ir dubultpilsoņi?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas