Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Znaroks neies pierādīt savas latviešu valodas zināšanas

“Kas viņi tādi ir? Jūs taču paši visu saprotat, es esmu citas valsts pilsonis. Es netaisos nekur iet,” _Dienai _sacīja Latvijas izlases treneris Oļegs Znaroks, kuru uz pārrunām, lai pārbaudītu viņa latviešu valodas zināšanas aicinājis Valsts Valodas centrs (VVC). O.Znaroks nekomentēja VVC paziņojumus, ka viņam vajadzētu runāt latviski un izrādīt cieņu pret valodu.

Jau ziņojām, ka vēstule, kurā O.Znaroks aicināts ierasties VVC, ir nosūtīta Latvijas Hokeja federācijai īsi pirms pasaules čempionāta sākuma. Federācijas prezidents Kirovs Lipmans šobrīd atrodas ārvalstīs, tāpēc šis jautājums tikšot risināts pēc K.Lipmana atgriešanās nedēļas beigās, noskaidroja Diena.

VVC aizrādījums, ka valsts izlases trenerim būtu jārunā latviešu valodā vai arī jānodrošina tulkojums, izraisīja plašas diskusijas sabiedrībā. VVC Kontroles daļas vadītājs Antons Kursītis Dienai iepriekš paskaidroja, ka tas nebūšot eksāmens, bet pārrunas par viņa darbu - “pārbaudīsim, vai viņš runā latviski, pārzina terminoloģiju.”

Intervijā Latvijas televīzijas raidījumā 100.pants pirmdien VVC vadītājs Agris Timuška norādīja, ka neatkarīgi no tā, kādas valsts pilsonis ir treneris, viņam ir pienākums respektēt valsts valodu - “zināmu cieņu nāktos izrādīt.” Viņš minēja, ka drīzāk te varot saskatīt necieņu pret valsti. VVC interesi par O.Znaroka valodas prasmēm izrādīja pēc publikācijas presē, kurā tika minēts, ka preses konferences laikā Latvijas izlases treneris runāja krievu valodā. Runājiet valodā, kādu es saprotu, toreiz vienai no preses konferences dalībniecēm norādīja O.Znaroks.

Turklāt A.Timuška stāstīja, ka arī treniņu laikā būtu jārunā latviski. “Arī ikdienas darbā ir jāsazinās ar tulka palīdzību, bet, ja komandai nav iebildumu, to var akceptēt, bet īsti likumīgi tas nav,” sacīja VVC direktors.

2001.gadā Znaroks atteicās no Latvijas pilsonības un šobrīd ir Vācijas pilsonis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas