Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Žurnālistu savienība: TM likumprojekts sašaurina vārda brīvību

Latvijas Žurnālistu savienība uzskata ,ka Tieslietu ministrijas iecerētie grozījumi likumā Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem būtiski sašaurinātu vārda brīvības robežas un ierobežotu masu informācijas līdzekļu tiesības un pienākumus vēstīt par sabiedrībai būtiskiem jautājumiem.

Savienības vadītājs Juris Paiders gan uzskata, ka Latvijā ir vērojams haoss konfidenciālu un slepenu materiālu apritē. "Tieslietu ministrija nav spējusi radīt vai piedāvāt sistēmu, kura nodrošinātu, lai valsts amatpersonas, kuras apzināti savās interesēs izpauž konfidenciālu un slepenu krimināllietu informāciju, tiktu sauktas pie atbildības un saņemtu pelnītu sodu," viņš norāda.

Tieslietu ministrijas ierosinājums, ja to atbalstītu Saeimā, nozīmētu, ka informācija par cilvēktiesību pārkāpumiem, izmeklējot krimināllietas, netiks publicēta desmitiem gadus, jo sabiedriski nozīmīgās krimināllietās notiesājoši spriedumi dažkārt ir jāgaida vairāk kā desmit gadus. "Prese nedrīkstēs publicēt (līdz pat tiesas sprieduma spēkā stāšanās brīdim )informāciju par nelikumībām un korupciju, izmeklējot krimināllietas, gadījumos, kad pierādījumi tiek safabricēti vai viltoti," teic J. Paiders.Latvijas  Žurnālistu savienība aicina Saeimu noraidīt Tieslietu ministrijas ieteiktos grozījumus likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem".

Jau vēstīts, ka Tieslietu ministrija ir ierosinājusi izmaiņas grozījumus likumā "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem". Tiek ierosināts likuma 7.pantu (Nepublicējama informācija) papildināt ar aizliegumu publicēt kriminālprocesu materiālus līdz pat tiesas sprieduma spēkā stāšanās brīdim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


TM rosina liegt medijos pārpublicēt kriminālprocesu materiālus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas