Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Zviedru mediji: neskaidrība par lata kursu attur iespējamos investorus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zviedru monitārie šūpotāji
Z
Zviedriem zviedru problēmas. Mani šobrīd (minimālo iespēju robežās) apmierina Dombrovska valdība un politika.
ciniķis
c
"«Esmu runājies ar Starptautisko Valūtas fondu un arī ar Eiropas Komisiju, un viņi nav bijuši ne tuvu tik agresīvi kā Anderšs Borgs,» SVD citē V.Dombrovski, kurš arī piebildis, ka, viņaprāt, Borga kritika nesakņojas ticamā ekonomiskā analīzē....." Pēc šiem vārdiem man sāk parādīties cieņa pret Dombrovski. Nu tieši tā, nav ticama tā Borga ekonomiskā analīze. Pie tam Dombrovskis pareizi atzīmēja, ka turpmāka griešana ir bīstama un var izraisīt sociālos nemierus. Izskatās, ka Borgs tik tiešām spēlē pret savas valsts interesēm, kāpēc viņš to dara, tas ir jautājums!!!! Situācijas analīze ir līdz smieklīgumam vienkārša - ja valsts samazina izdevumus par 500 miljoniem, tas nozīmē, ka vēl ir jāgriež algas, pensijas, pabalsti, jā, arī izdevumi valsts pārvaldei un pasūtījumiem, tikai tie valsts pasūtījumi nodrošina darbu lielam skaitam uzņēmumu un darbinieku. Un te tik tiešām ir loģisks jautājums - ja sākas stihiski sociālie nemieri, tad kam no tā būs labāk? Zviedru bankām? Diez vai!!! Kur ir garantija, ka valdība spēs kontrolēt šos sociālos nemierus un tos nomierināt?! Nav tādas garantijas, bet, ja situācija destabilizējas, tad zviedri savu naudu atpakaļ nedabūs, viņu akciju vērtība gāzīsies bezdibenī, bet noguldītāji var zaudēt uzticību un tad vispār vāks. Borgs izsakot savus murgojumus tik tiešām nedomā par sekām kādas var rasties, lai gan viņa uzdevums būtu darīt visu, lai novērstu vai vismaz nepadziļinātu viņu banku riskus Baltijā. Vai tik šis vīrs nestrādā kādu citu banku labā, kas būtu gatavas pārpirkt seb un swed par kapeikām.
Glumais Roberts
G
Bez investicijam Latvijas ekonomika nomirs pavisam. Busim naturalo saimniecibu republika.
zviedru pazinējs
z
Neņemos vērtēt šo Borgu kā finanšu ministru, bet pēc kāda Zviedrijā pavadīta laika, domāju, ka šai situācijai ir arī ļoti pozitīvas iezīmes: 1) ja Dombrovskis spēs šo situāciju izmantot savā labā un nolikt pie vietas visus LV reālo reformu traucētājus politiskajās aprindās, gods un slava viņam. Ja tas tiks izdarīts, arī izmaiņas valsts pārvaldē būs nozīmīgākas un pēc būtības; 2) Dombrovskim ir jāiztur līdz galam svensonu presings. Tas protams ir grūtāk, jo viņi negribēs atteikties ne no banku peļņas procentiem, ne arī virskundzības aizdotās naudas pārraudzīšanā. Un finansisti viņiem ir labi. Tomēr, viņu jau tagad uzstādītās prasības nevarēs izpildīt, ja netiks ieviesta stingra banku un to darbības uzraudzība tieši mūsu teritorijā. Ko un kā viņi dara savā zemē - tā nav mūsu darīšana. Lai arī neesmu JL fans, šajā situācijā vēlu veiksmi Dombrovskim. Šobrīd nedrīkst ļauties vēsturiskajiem pāridarījumiem un emocijām - ir jāspēlē pretī atbilstošā līmenī un nedrīkst atslābt.
Džordžs Šoroš
D
Zviedriem intresē tikai sava banku nauda. Un latviešu leģionārus pēc kara viņi Staļinam arī izdeva.
skumji
s
nee nu skaidrs - neskaidriiba dazhiem rada paniku. tas nemaz nav slikti, tas noziimee, ka cilveeki negulj.
janka
j
vajag tuiem zviedriem atgādināt ka izdeva loģionārus un pieprasīt kompensāciju n-tos miljardus
nn
n
"Cik saprotu, ieņēmumi pilnībā nosedz izdevumus, kam mums vispār aizdevums" ja jau taa buutu, tad buutu lieliski, bet kaa ir patiesiba var paskatities csb gov lv majas lapaa..
Laucinieks
L
Vai kādam no jums ir interese rūpēties par lietuviešiem, igauņiem vai krieviem? Tāpat vien, aiz mīlestības pret savu tuvāko... Tāpat arī zviedri par mums nerūpējas tikai par skaistām acīm. Zviedriem ir savas intereses un viņiem ir pilnīgi vienalga, kas notiek ar Latvijas pamatnāciju. Viņi ir priecīgi, ka salīguši noteikumus ar vietējiem kangariem, kas tagad ir nolīduši ēnā pārlaist tautas dusmas. Noteikumi taču ir jāpilda, vai ne? Pat tad, kad maize bērnam no mutes būs jāvelk ārā, tad taču arī būs jāpilda mūsu kangaru salīgtais?
Skaistule
S
Alausi, ha, ha, ha!
Kaspars Gasūns
K
Par tiem sakarsušajiem prātiem un datoriem bija domāts sarunu tonis.
Kaspars Gasūns
K
Lai nu paliek leģionāri (gods viņiem un piemiņa!), SVF un jūsu komentētāju sakarsušie prāti un datori. Manuprāt, Borgs šeit sevi parāda kā tuvredzīgu idiotu. Teorētiski jau varbūt arī varētu vēl vairāk noīsināt, bet reāli to izdarīt nevar - politisku, administratīvu, finansiāli-ekonomisku, humānu utt. iemeslu dēļ īsināšanas potenciāls īstermiņā ir praktiski izsmelts. Jā, Latviju vada idioti, saistības nepilda utt., bet tur uzreiz nekas nav maināms. Līdz ar to ir tikai divi varianti - aizdevēji piekāpjas vai devalvācija. Neatbalstu TP un neticu, ka viņi varētu novadīt normālu devalvāciju (starp citu, tieši TP finanšu ministrs bija viens no sarunu vedējiem asr SVF un šī paša bezdevalvācijas ceļa ieminējiem). Bet, ja parādus denominē latos, atvieglo bankrota procedūru, uztur spēcīgu attīstības banku un vēl vairākas lietas, tad to var darīt. Neesmu pret "pareizi novadītu " devalvāciju, tikai apšaubu, ka to šobrīd ir reālistiski izdarīt "labi". Galu galā, ja mūs šitā nagli žmiedz grīdā, tad visa lielā draudzība ar Eiropu kļūst relatīva. Līdz šim uzskatīju aizdevēju pozīciju par pluss/mīnuss saprotamu un atbilstošu situācijai, bet šis žests jau rauj pār strīpu. Un te nu mēs atgriežamie pie Borga. Praktiski viņš lej ūdeni uz TP dzirnavām un netieši aicina uz devalvāciju. Devalvācija ar vai bez denominācijas latos nozīmē akūtos sūdus Zviedrijai ar visām tās bankām. Ko īsti grib Borgs?
atceramies
a
Zviedrija ,starp citu, izdeva krieviem leģionārus.
matrix
m
Es tos ērgļa un dzera murgojumus vairāk nelasu, ielieku vienu zvaigznīti un šķiru tālāk. Iztēlot SVF vai PB par altruistiskiem labdariem var tikai pilnīgs muļķis vai informēts, apmaksāts nelietis. SVF un PB interesē tikai un vienīgi ārzemju naudasmaisu (tā saucamo investoru) intereses. Ja nu tās sakrīt ar mazturīgo interesēm un nesakrīt ar vietējo oranžo bandītu interesēm, tad tikai sakritības pēc. Ja SVF tas būs izdevīgi, tad Latvijas maznodrošinātos iemīs dubļos, aci nepamirkšķinot! Lielākā kredīta daļa ir iedota banku sektora stabilizēšanai t.i. zviedru banku stabilizēšanai. Kāpēc zviedrijas valdība pati nevar aizņemties un stabilizēt savas bankas? Kāpēc SVF nevar pa taisno stabilizēt tās bankas? Kāpēc aizdevums lv budžetam tiek saistīts ar zviedru bankām? Vai banku sistēma būs nespējīga funkcionēt ja puse no bankām bankrotēs ? Muļķības! Viss notiksies! Man vēl nav skaidrības par to, kā pildās valsts kase. Cik saprotu, ieņēmumi pilnībā nosedz izdevumus, kam mums vispār aizdevums?
un vēl
u
Altruisma un merkantilisma attiecības zviedru attieksmē pret Latviju labi ilustrē Dienas gadījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas