Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ZZS cer kompromisu par sev neapmierinošām lietām budžetā rast Saeimā

Lai arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) valsts budžeta projektā neatbalsta vairākas pozīcijas un tās pārstāvji uz kompromisu valdībā necer, tomēr cer ar pārējām koalīcijas partijām vienoties Saeimā.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai BNS atzina, ka savienība iebilst gan pret pārējo koalīcijas partneru atbalstītajiem investīciju sadales principiem, gan algu iesaldēšanu un invalīdu pabalstu atlikšanu. Tādēļ, kad par budžeta projektu noritēs diskusija valdībā, savu atšķirīgo viedokli ZZS ministri paudīs.

Tomēr kompromisu valdības līmenī neesot iespējams panākt, jo pārējās partijas šajā jautājumā esot vienotas. Tādēļ ZZS gaidīs, kad budžeta projekts nokļūs parlamentā un par to vajadzēs diskutēt deputātiem.

"Un tad mēs vēl redzēsim, kā reaģēs koalīcijas deputāti, kad šeit stāvēs divtūkstoš skolotāju vai divtūkstoš ārstu," minēja Brigmanis. "Esam izvēlējušies paust savu atšķirīgo viedokli. Prakse ir iegājusies, ka valdība pieņem un Saeima nobalso. Līdz ar to arī liela daļa sabiedrības Saeimu uzskata par valdības balsošanas mašīnu. Tādēļ arī - interesanti, vai Saeima var lemt arī citādi?"

ZZS līdz šim paustajās prasībās esot gatavi arī piekāpties un piedāvāšot savu redzējumu, kur līdzekļus varētu gūt, piemēram, skolotāju algām. Šis konkrētais jautājums jau esot pārrunāts arī ar ZZS pārstāvošo izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi. Viens no piemēriem, kā līdzekļus varētu gūt, joprojām esot mazo skolu optimizācija, norādīja Brigmanis.

"Ja skolā ir trīsdesmit skolotāju un divdesmit skolēnu - nu tā vienkārši nevar," uzsvēra deputāts.

Jau vēstīts, ka iepriekš Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis aģentūrai BNS atzina, ka TP rosinās valsts budžeta projektu virzīt balsojumam parlamentā arī, ja kāds no koalīcijas partneriem, piemēram, ZZS, to neatbalstīs.

Kučinskis atbalstu budžeta projektam saista arī ar atbalstu valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas