Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ZZS neies uz Šlesera sarunām par jaunu valdību; TP - jāstrādā esošai koalīcijai

Ja valdība neatkāpsies janvāra laikā, es uzņemšos iniciatīvu un sākšu sarunas ar partijām par jaunas valdības veidošanu, šorīt intervijā LNT solīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers. Neesot jēgas gaidīt martu, aprīli vai maiju, kas var būt pārāk vēlu, viņš teica. Valdības partijām šobrīd esot neērti gāzt valdību, uzskata A.Šlesers. 

Mans mērķis ir līdz marta beigām izveidot jaunu valdību, viņš sacīja. Līdz Saeimas vēlēšanām tad paliekot pusgads un valdība varētu strādāt ar domu, ka turpinās strādāt arī pēc vēlēšanām.

LPP/LC un Saskaņas centrs būs tuvākie partneri jaunas valdības veidošanā, taču sarunas, saskaņā ar A.Šlesera iecerēto, tiks vestas ar visām koalīcijas partijām. Sarunas notikšot arī ar Andri Šķēli un Aivaru Lembergu, taču "galvenais partneris ir Urbanovičs".

"Redziet, Jaunajam laikam būs grūti, jo viņiem būs grūti atzīt, ka līdzšinējā politika bijusi neveiksmīga, līdz ar to tā būs izšķiršanās pārējām partijām. Ja valdībā strādās Saskaņas centrs, tad būs ļoti grūti tajā iekļauties TB/LNNK."

Viņš ir pārliecināts, ka partijas spēs vienoties par kopīgu programmu, jo neesot jēga nomainīt valdību, ja netiek mainīts budžets. Viņš uzskata, ka ir jāsamazina uzņēmuma ienākuma nodoklis.

“Krēslu” valdībā būšot maz – tikai septiņi. “Varu teikt tikai to, ja Valsts prezidents būs gatavs nominēt manu kandidatūru, es esmu gatavs veidot valdību. Tā būs prezidenta izšķiršanās, noteikti būs arī citi kandidāti” A.Šlesers atbildēja uz jautājumu, kuru “krēslu” viņš redz sev.

Viņš klāstīja, ka par nožēlu Saeimas partijas neieklausījās aicinājumā neatbalstīt nākamā gada budžetu. Nākamā gada pirmie mēneši pierādīšot, ka LPP/LC bijusi taisnība. “Filozofija palielināt nodokļus laikā, kad ekonomika iet uz leju, normāli darboties nevar. Piedzīvosim, ka mūsu kaimiņi mūs veiksmīgi ir apspēlējuši. (…) Ko izdara Lietuva? Lietuva uzņēmuma ienākuma nodokli samazina no 20% uz 15%. Ļoti vienkārši - Latvijas uzņēmēji tepat Panevēžā dibinās uzņēmumus un visu peļņu novirzīs Lietuvai.”

“Ja cilvēks iet nodot asinis un viņam nolaiž nevis gramus, bet litrus, daudz pacientu var neizdzīvot. Tā ir izšķiršanās, vai nu jāmaina ārsts – valdība, vai pacients vienkārši var nomirt.”

Valdībai esot jāmaina, jo tā nonākusi strupceļā. Esot tik daudz sasolīts Starptautiskajam Valūtas fondam, kas to nemaz neesot prasījis. Reālās sarunas vedot premjers un finanšu ministrs, bet pārējie "mīļā miera labad" to spiesti akceptēt, uzskata LPP/LC līderis. Valdībai esot jābūt tādai, kas spējīga pārliecināt Starptautisko Valūtas fondu, lai "viņi nedzen mūs stūrī un nepadara Latvijas ekonomiku par stagnējošu”.

(papildināts AR ZZS un TP viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VAI IESIET, JA ŠLESERS AICINĀS?

ZZS līderis Augusts Brigmanis:

Ja sarunas temats būs jaunas valdības veidošana, mēs uz šādām sarunām neiesim. Partijām savā starpā ir jārunā, bet, ja sarunām ir šāda ievirze, par to mēs nevaram runāt. Par to, vai valdībā var kopā strādāt ar Saskaņas entru, ir jādiskutē.

Šlesers savu ir panācis, jo par viņu atkal visi runā. 

TP līdera Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks:

Februārī varēsim novērtēt budžeta efektivitāti un var prognozēt, ka vairākas pozīcijas būs jākoriģē, piemēram, nodokļu likumdošanā. Taču būs jācenšas vienoties šīs valdības partijām. Šobrīd TP mērķis ir strādāt esošās koalīcijas ietvaros un plāna par jaunas valdības izveidi nav. Visas iespējas vēl nav izsmeltas esošās koalīcijas ietvaros.

Sarkanā līnija varētu pienākt, bet negribētos runāt par to, kas būs. TP pirmie sarunu partneri būtu esošās valdības partijas. LPP/LC arī varētu piesaistīt, jo ar viņiem jau ir strādāts kopā agrāk.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas