Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ZZS: premjeram personīgi jāuzrauga skolēnu autobusu iegāde

Nekādā gadījumā nemainīsim krāsu, un, ja godīgi, man šī diskusija šķiet smieklīga un pat absurda, - tā Dienai sacīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), jautāts, vai sabiedrības nevienprātīgās attieksmes dēļ pret bērnu autobusu pasūtīšanu Tautas partijai tuvajā oranžajā krāsā tiks apsvērta iespēja mainīt krāsu.

Ministrs norādīja, ka tehniskā specifikācija konkursā autobusu iegādei mainīta trīs reizes. Vaicāts, vai ir pareizi izvēlēties oranžu krāsu autobusiem priekšvēlēšanu laikā, E.Zalāns noteica: priekšvēlēšanu laiks ir salīdzinoši īss, bet autobusi kalpos vismaz desmit gadus.

«Nu ko, tad mēs tagad nepirksim apelsīnus un neskatīsimies uz saulrietu?» ironizēja ministrs un norādīja: «Ja kāds grib uzzīmēt dzeltenu, zilu vai kādu citu svītru, tad nav problēmu.»

Ministrs brīdināja, ka premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL), ar savu rezolūciju uzdodot sniegt papildinformāciju par šī iepirkuma sagatavošanu, norisi, pretendentiem noteiktajām prasībām un tehniskajiem parametriem, uzņemas atbildību par to, ka ar šā gada 1.septembri šie autobusi skolām, iespējams, vēl nebūs.

Savukārt ZZS nolēmusi lūgt premjeru uzņemties personīgu uzraudzību pār skolēnu autobusu iegādi. ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc tikšanās ar konkursu izsludinājušās Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) vadītāju Māri Krastiņu teica, ka runa nav par autobusu krāsu, bet gan par to, ka var tikt apdraudēta Šveices naudas apguve un skolēnu autobusu iegāde.

Viņš norādīja, ka ir firmas, kas jau ir raidījušas signālus, ka gatavojas apstrīdēt konkursu un līdz ar to šis process var ieilgt.

Diena jau ziņoja, ka Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) izsludinājusi konkursu par skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām. Tehniskajā specifikācijā, kas ir publiski pieejama, cita starpā noteikts, ka piegādātājam jānodrošina autobusiem arī attiecīgs krāsojums, proti, krāsa «RAL 2008». Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju šī krāsa ir oranža. Aģentūra skaidrojusi, ka krāsas izvēlē primārā bijusi drošība, jo autobusiem ir jāatšķiras no citiem satiksmes dalībniekiem.

Vairāki uzņēmēji tikmēr pauduši aizdomas, ka iepirkumā izvirzīto prasību dēļ tas tiek veidots noteiktam pretendentam un citu iespējas piedalīties tiek samazinātas.

E.Zalāns uzskata, ka šobrīd ar sacelto traci ap oranžo krāsu autobusiem uz viņu tiek izdarīts politisks spiediens. No viņa teiktā varēja noprast, ka lielā mērā to darot premjera partija Jaunais laiks. Tās vadītājas Solvitas Āboltiņas vīra firma gribējusi piegādāt autobusus, bet neesot spējusi izpildīt konkursa kritērijus.

(pievienota 5.-6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas