Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ZZS sola palielināt pensijas, uzlabot autoceļus un izveidot stabilu nodokļu sistēmu

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) savā pirmsvēlēšanu programmā sola palielināt pensijas un pabalstus, izveidot stabilu nodokļu sistēmu, uzlabot autoceļus, kā arī Eiropas Savienības līmenī panākt godīgu konkurenci un līdztiesīgu tiešo maksājumu sistēmu Latvijas zemniekiem.

ZZS programmā kā mērķis ir minēts Latvijas tautas garīgā un materiālā labklājība. “Tikai tā mēs spēsim atgriezt dzimtenē tos, kuri devušies svešumā, savus spēkus, gudrību un pieredzi atdod ne savas, bet citu valstu izaugsmei,” teikts priekšvēlēšanu programmā.

Kā galvenās prioritātes ZZS min iedzīvotāju sociālo aizsardzību un veselību, uzņēmējdarbības un privātās iniciatīvas atbalstīšanu tautsaimniecībā, eksporta veicināšanu, Latvijai tradicionālo nozaru atjaunošanu un attīstīšanu, efektīvu valsts pārvaldi, tiesiskuma stiprināšanu valstī un sabiedrībā, iedzīvotājiem izdevīgu un saprotamu reģionālo politiku, kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītības sistēmu, demogrāfijas jautājuma risināšanu u.c.

Turpmākos trīs gadus ZZS Saeimā un valdībā vēlas risināt šādus uzdevumus - palielinoties inflācijai, palielināt pensijas un sociālos pabalstus, pilnveidot un attīstīt valsts sociālā atbalsta sistēmu, nodrošināt efektīvu bezmaksas neatliekamo palīdzību un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību visos reģionos neatkarīgi no iedzīvotāju materiālā stāvokļa, kā arī veicināt cilvēku sociālo integrāciju, savstarpējo sapratni un toleranci.

Tautsaimniecības jomā ZZS sola īstenot uzņēmējdarbībai un privātai iniciatīvai labvēlīgu valsts politiku, veidot uzņēmējdarbību veicinošu infrastruktūru, aktualizēt lauku un lauksaimniecības ilgtermiņa stratēģiju, konsekventi palielināt Latvijas lauku produkcijas starptautisko konkurētspēju, vienlaicīgi atbalstot arī bioloģisko saimniekošanu, Latvijas novadus, pilsētas un apdzīvotas vietas savienot ar kvalitatīviem autoceļiem un ES līmenī panākt godīgu konkurenci un līdztiesīgu tiešo maksājumu sistēmu Latvijas zemniekiem.

Nodokļu politikas jomā ZZS vēlas izveidot uzņēmējdarbībai labvēlīgu un stabilu nodokļu sistēmu, nepieļaut nodokļu palielināšanu svarīgākajām precēm un produktiem, kā arī pilnveidot nodokļu iekasēšanas sistēmu un mazināt ēnu ekonomikas īpatsvaru.

Savukārt valsts pārvaldē mazināt birokrātiju, izveidot apriņķu pašvaldības, kā arī ļaut pašvaldībām iesniegt likumprojektus un lemts par ES finanšu līdzekļu izlietošanu.

Izglītības jomā ZZS sola nepieļaut budžeta vietu likvidēšanu augstskolās, bet attīstīt zinātnisko darbu. Savienība vēlas arī turpināt pedagogu darba samaksas pilnveidošanu. Kultūras jomā ZZS sola stiprināt latviešu valodas kā valsts valodas lomu un lietošanas kultūru visās publiskās darbības jomās, kā arī “celt godā latvisko dzīvesziņu, darba tikumu, savas sētas un zemes saimnieka apziņu”.

Programmā ir arī apņemšanās veidot Latviju par zaļāko valsti pasaulē, lai Latvijas daba un tās daudzveidība ir tās bagātība, pasargāt Latviju no ģenētiski modificētiem organismiem un kodolenerģijas, mazināt nodokļus vietējiem atjaunojamajiem energoresursiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas