Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

4 tūkstošus latu liela drošības nauda britam, kas pliks skraidīja pa Vecrīgu

Britu tūristam, kurš alkohola reibumā nedēļas nogalē kails skraidīja pa Līvu laukumu, piemērota 4000 latu drošības nauda, aģentūrai BNS pastāstīja policijā.

Aizturētajam tūristam, pret kuru sākts kriminālprocess, drošības nauda piemērota pirmdien pēcpusdienā, un tas ir vienīgais viņam piemērotais drošības līdzeklis. Tas savukārt nozīmē, ka tūrists var pamest Latviju un atgriezties mājās, un, iespējams, izvairīties no tiesas.

Policija sestdienas vakarā aizturēja 1976. gadā dzimušu Lielbritānijas tūristu, kurš pamatīgā reibumā kails skraidīja pa Līvu laukumu. Aizturētais savas rīcības iemeslus nav spējis paskaidrot. Viņš tika nogādāts policijas izolatorā.

Par nodarījumu sākts kriminālprocess par huligānismu - rupju sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru. Par to var piemērot cietumsodu līdz diviem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām (8000 latu).

Pēdējās dienās Rīgā uzturas daudz Lielbritānijas pilsoņu, kuri pa ceļam no Maskavas, kur UEFA Čempionu līgas finālā tikās ''Manchester United'' un ''Chelsea'', iegriezās Rīgā.

Gadījumi, kad iereibuši britu tūristi ālējas Rīgā nav retums, bet šogad tādu bijis īpaši daudz. Šogad vien vairāki aizturēti par urinēšanu pie Brīvības pieminekļa, bet aprīlī kāds Īrijas pilsonis pie Brīvības pieminekļa demonstrējis pliku pēcpusi, savukārt otrs to iemūžinājis foto. Tiesa par to viņam uzlika 1600 latu sodu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas