Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgas balvu 2012 par pilsētas identitātes veidošanu un popularizēšanu piešķir Paulam

Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) piektdien tika pasniegtas Rīgas balvas 2012, un balvu Par Rīgas identitātes veidošanu un tās popularizēšanu pasaulē saņēma komponists Raimonds Pauls, informēja Rīgas balvas biedrības pārstāve Helēna Grīnberga.

Šogad balvas tiks pasniegtas četrās kategorijās. Nominācijā "Par kultūras sasniegumiem un zinātnisko pētniecību Rīgā" balvu saņēma Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas galvenajā bibliotekāre Aija Taimiņa par "Bibliotheca Rigensis" seno inkunābulu, seno grāmatu un rokrakstu izpēti, izveidojot nozīmīgas izstāžu ekspozīcijas.

Kategorijā "Par inovatīvo darbību un tās attīstības veicināšanu Rīgas Tehniskajā universitātē" balvu ieguva Rīgas Tehniskās universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, savukārt "Par pilsētvides pētīšanu un attīstību" Rīgas balva tika pasniegta Rīgas Zooloģiskajam dārzam, kur tiek popularizēta dzīvnieku pasaules daudzveidība.

Rīgas balva šogad tika pasniegta jau vienpadsmito reizi. Žūrijas komisiju šajā gadā vadīja LZA senāta priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš. Tāpat vērtēšanā tika pieaicināti attiecīgo nozaru eksperti.

"Rīgas balvas" tiek pasniegtas laureātiem, kas ir apliecinājuši savu uzticību Rīgai un ar paveikto darbu ir veicinājuši pilsētas attīstību, kā arī galvaspilsētas atpazīstamību pasaulē.

Balvas pasniegšana ir kļuvusi par nozīmīgu pilsētas tradīciju. Balvas laureāti apliecina, ka Rīgas kultūrvērtības ir svarīgas un tās nekad nepazudīs. Kā norāda Grīnberga, Rīga ir vienīgā pilsēta Eiropā, kur ik gadu tiek pasniegta šāda balva. Ierastā tradīcija citās valstīs ir pilsētas Goda pilsoņa titula piešķiršana. Savukārt Rīgas izcilnieku vārdi tiek ierakstīti "Rīgas balvas" Goda grāmatā, kas glabājas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas