Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rīgas nami par 20 000 latu algos advokātu, lai piedzītu zaudētos 1,2 miljonus latu

 Pašvaldības SIA Rīgas nami algos advokātu, lai aizstāvētu uzņēmuma intereses lietā, kas saistīts ar parāda piedziņu no SIA Zeus, zaudējumu atlīdzību no bijušās valdes un trešajām personām un saistīto kriminālprocesu.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, iepirkuma konkursā uzvarējis zvērināts advokāts Jānis Kārkliņš, kura pakalpojumi Rīgas namiem izmaksās 20 000 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jau ziņots, ka Rīgas dome plāno vērsīties tiesā pret SIA Rīgas nami bijušo valdi, zvērinātiem revidentiem un grāmatvežiem par zaudējumu piedziņu 1,2 miljonu latu apmērā.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijas atzinums par finanšu darījumiem ar Rīgas namu brīvajiem līdzekļiem, liecina, ka pērn 25.maijā, noslēdzot līgumu ar SIA Zeus, uzņēmumam radīti zaudējumi 1 265 740 latu apmērā.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijas ziņojumā ir konstatēts, ka SIA Rīgas nami bijušais valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs savus pienākumus nav veicis kā krietns un rūpīgs saimnieks saskaņā ar pilnvarojuma līgumu, tāpat valdes locekļiem Almeram Ludvikam un Marekam Segliņam bijušas iespējas un pienākums konstatēt darījumu ar SIA Zeus un informēt par to kapitāla daļu turētāju. No viņiem tiks prasīta solidāra atbildība.
Tāpat konstatēts, ka bijušais valdes priekšsēdētājs Kavacs ir pārkāpis gan likuma Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu, gan Publisko iepirkumu likuma, gan Komerclikuma prasības un SIA Rīgas nami statūtus, kas paredz, ka pirms aizdevuma līguma slēgšanas ar SIA Zeus valdei bija nepieciešama Rīgas domes kā kapitāla daļu turētāja iepriekšēja piekrišana, bet tā nav saņemta.

Atzinumā norādīts, ka SIA Sinergija, kas uzņēmumam līdz šim sniedza grāmatvedības pakalpojumus, pieļāvusi grāmatvedības kārtošanas prasību pārkāpumus, savukārt revidenti savā atzinumā par 2011.gada pārskatu šīs būtiskās neatbilstības nav konstatējuši, attiecīgi nevēršot kapitāla daļu turētāja - Rīgas domes - uzmanību uz nepamatotu darījuma atspoguļošanu 2011.gadā.

Tā visa rezultātā kapitāla daļu turētājam neesot sniegta pilnīga un patiesa informācija par SIA Rīgas nami finansiālo situāciju un naudas plūsmām, kas ir traucējis savlaicīgi atklāt šo darījumu. Par to atbildīga ir gan SIA Rīgas nami atceltā valde, gan grāmatvedis, gan zvērinātie revidenti, uzskata pašvaldības vadība. SIA Rīgas nami 2011.gada pārskatu revidējusi SIA Neovīzija-TA un SIA Auditorfirma Alianse.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) kā SIA Rīgas nami kapitāla daļu turētāju pārstāvis uzdevis uzņēmuma jaunajai valdei nekavējoties pārtraukt turpmāku sadarbību ar SIA Neovīzija-TA un celt tiesā prasību pret SIA Neovīzija-TA, SIA Auditorfirma Alianse un SIA Sinergija, prasot atbildību par zaudējumiem, kas radušies SIA Rīgas nami viņu apzinātas rīcības vai nolaidības dēļ.

Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijas atzinums pilnā apmērā tiks iesniegts gan Valsts policijas Ekonomisko noziegumu pārvaldē, gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas