Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rīgas siltums par 24 miljoniem eiro modernizēs siltumapgādes tīklus

AS "Rīgas siltums" un Ziemeļu Investīciju banka parakstījušas aizdevuma līgumu par 18 miljoniem eiro, lai finansētu uzņēmuma ieguldījumus tīkla infrastruktūras modernizācijā, un kopējās investīciju programmas izmaksas ir 24 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja "Rīgas siltuma" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jana Roze.

Uzņēmums aizņemsies 18 miljonus eiro uz 15 gadiem.

Šis projekts nodrošinās jaunu klientu pieslēgšanu centralizētās siltumapgādes pakalpojumiem. Katru gadu uzņēmums centralizētiem siltumapgādes tīkliem pieslēdz aptuveni 50 līdz 60 jaunas ēkas. 

Tīkla paplašināšanas un modernizācijas rezultātā tiks nomainīti aptuveni desmit kilometri novecojušo siltumtīklu, kā arī izbūvēti 3,5 kilometri jaunu tīklu, lai pieslēgtu jaunus siltumenerģijas patērētājus.

Vienlaikus tīkla digitalizācija palielinās diagnostikas un plānošanas efektivitāti, ļaujot sniegt ātrākus un precīzākus pakalpojumus, tādējādi mazinot nepieciešamību pēc sarežģītiem un laikietilpīgiem remontdarbiem.

Uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī ārpus Rīgas, sniedzot pozitīvu ieguldījumu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanā.

Ziemeļu Investīciju banka jau iepriekš atbalstījusi "Rīgas siltuma" investīciju programmas, kas vērstas uz tīkla modernizāciju un biomasas enerģijas ražošanas jaudu palielināšanu. Šie projekti ir daļa no uzņēmuma stratēģijas virzības uz ilgtspējīgu un efektīvu centralizēto siltumapgādi.

Jau vēstīts, ka "Rīgas siltuma" koncerna apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.septembrim, bija 442,014 miljoni eiro, bet peļņa - 8,652 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Rīgas siltuma" apgrozījums bija 442 miljoni eiro, bet peļņa bija 1,84 miljoni eiro. "Rīgas siltums" koncernā ietilpst arī SIA "Rīgas bioenerģija".

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas