Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aksenoks varētu beidzot pievienoties TB/LNNK

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) līderi un pagaidām pie frakcijām nepiederošais Rīgas domes deputāts Aivars Aksenoks pirmdien sasaukuši preses konferenci, kur, visticamāk, oficiāli paziņos par Aksenoka pievienošanos "tēvzemiešu" rindām.

TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons aģentūru BNS informēja par gaidāmo preses konferenci, tomēr pagaidām atteicās sniegt plašākus komentārus, vien mīklaini norādot, ka esot vienošanās pirms konferences par tajā klāstāmo jautājumu loku neko sīkāk masu medijiem nestāstīt.

Uz jautājumu, vai konferencē tiks paziņots par Aksenoka oficiālu uzņemšanu TB/LNNK rindās, Pētersons atbildēja, ka to pagaidām ne apstiprina, ne noliedz.

Mīklaini par pirmdien gaidāmo pasākumu runā arī Aksenoks. Viņš aģentūru BNS vien ielūdza apmeklēt konferenci, daudznozīmīgi uzsverot, ka tad par "visiem šiem jautājumiem arī tiks runāts sīkāk".

Preses konferencē pirmdien piedalīsies Aksenoks, TB/LNNK līderis Roberts Zīle un Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks.

Jau vēstīts, ka maija vidū TB/LNNK Rīgas domes frakcija vienojās ar Aksenoku par turpmāku sadarbību.

Vienošanās paredz, ka "Aksenoks, izmantojot līdzšinējo pieredzi, zināšanas un kompetenci Rīgas domes vadīšanā, atbalstīs Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka un TB/LNNK frakcijas darbu, piedalīsies tādu Rīgas domes normatīvo aktu izstrādē, kas veicinātu domes efektīvāku darbu un būtiski samazinātu korupcijas riskus".

Maijā arī tika uzsvērts, ka līguma noslēgšana neesot saistīta ar pretenzijām uz jebkādu amatu ieņemšanu Rīgas domē un ar to saistītajās struktūrās. Savukārt Birks, kurš ir arī TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītājs, pauda gandarījumu par šādu līgumu ar eksmēru. "Esmu gandarīts, ka "tēvzemiešu" paveikto ir augstu novērtējis arī Aivars Aksenoks, kuram ir dziļa izpratne gan par darbu Rīgas domē, gan par Rīgas pilsētas problēmām. Nešaubos, ka Aksenoka kunga pieredze būs noderīga TB/LNNK frakcijas darbā. Nenoliedzami, šī sadarbība nostiprina "tēvzemiešu" pozīcijas Rīgas domē," uzskata mērs.

Savukārt Aksenoks norādīja, ka "tēvzemieši", strādājot Rīgas domē un valdībā, pierāda, ka tā cenšas risināt samilzušās problēmas pēc būtības, nevis tikai nodarbojas ar politisko populismu.

"Mani uzskati vienmēr ir bijuši ideoloģiski tuvi TB/LNNK un pēdējā laikā sāktās pretkorupcijas aktivitātes mūsu uzskatus un mērķus vēl vairāk satuvina. Būtisks faktors ir arī tas, ka man ir zināšanas, pieredze, kā arī vēlme strādāt Rīgas un pilsētnieku labā. Esot vienam, tas ir daudz grūtāk, nekā strādājot komandā," eksmērs toreiz komentēja noslēgto līgumu.

Aksenoks, kurš RD ievēlēts no partijas "Jaunais laiks" saraksta, pašlaik Rīgas domē darbojas kā pie frakcijām nepiederošs deputāts. Uzreiz pēc vēlēšanām Aksenoks kļuva par Rīgas mēru, taču vēlāk viņu amatā nomainīja Birks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas