Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aldermane iedvesmojas Sanktpēterburgā un rosina Rīgai veidot Tautību namu

Pēc vizītes Sanktpēterburgā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) atskārtusi, ka «arī Rīgā būtu nepieciešama vieta, kur vienkopus varētu pulcēties dažādu etnisko kopienu pārstāvji, lai uzturētu un koptu savas tautas un kultūras tradīcijas».

Darba vizītes ietvaros viņa kopā ar Īpašuma departamenta direktora vietnieku Oļegu Burovu apmeklēja Sanktpēterburgas Tautību namu, kur tikās ar tā direktoru Islamu Gatinu, latviešu un citu kopienu Sanktpēterburgā pārstāvjiem.

I.Gatins skaidrojis, ka Tautību nams vienlaikus pilda gan sabiedrības integrācijas, gan arī tautu kultūras mantojuma saglabāšanas un izglītošanas funkciju. Tas darbojas jau vairāk nekā septiņus gadus, un tā darbība pilnībā tiek uzturēta no Sanktpēterburgas līdzekļiem. Namā darbojas aptuveni 150 dažādu etnisko kopienu pārstāvji, bet īpaši aktīvas ir 80 kopienas, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Arī Rīgā būtu nepieciešama vieta, kur vienkopus varētu pulcēties dažādu etnisko kopienu pārstāvji, lai uzturētu un koptu savas tautas un kultūras tradīcijas, kā arī tā būtu vieta, kur īstenot pilsoniskās audzināšanas programmu,» uzsvērusi E.Aldermane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas