Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

AM aicina Lāčplēša dienā nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti skaitļa 11 formā

Aizsardzības ministrija aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju Lāčplēša dienā, 11. novembrī, piespraust pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta skaitļa 11 formā.

Lentītes tiks dalītas 11. novembrī Rīgas garnizona vienību parādes laikā pie Brīvības pieminekļa pulksten 13, kā arī krastmalā pulksten 20. Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju pulksten 20 nolikt svecītes pie Brīvības cīņu pieminekļiem un piemiņas vietām.

Aizsardzības ministrija sagatavojusi piecus tūkstošus sarkanbaltsarkano lentīšu, ko izdalīt 11. novembra svētku pasākumos Rīgā.

"Lai sarkanbaltsarkanā lentīte pie apģērba ir kā sveiciens svētkos visiem mūsu karavīriem, kas apliecina, ka mēs novērtējam viņu pašaizliedzīgo darbu Latvijas drošības stiprināšanā. Leposimies ar mūsu karoga krāsām tāpat kā Latvijas armijas karavīri, kas 1919. gada novembrī atdeva savas dzīvības, lai Rīgas pils tornī vienmēr plīvotu Latvijas valsts karogs!" mudina aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Šogad Latvijas armijai aprit deviņdesmit gadu. Šai gadadienai veltītā logotipa centrālais elemts ir sitilizētais skaitlis 11, kas atgādina par 1919. gada 11. novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam "victory" jeb uzvaras simbolam.

Arī paši Aizsardzības ministrijas darbinieki piedalās šajā akcijā, jau kopš pirmdienas rotājot savu tērpu ar sarkanbaltsarkano lentīti, iezīmējot šo nedēļu kā svētku laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas