Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ameriks atkāpjas no vicemēra amata

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) pirmdien preses brīfingā paziņoja, ka atkāpjas no amata, bet saglabās Rīgas domes deputāta mandātu. Savu lēmumu viņš pamatoja ar šaubām par viņa reputāciju, kuru cēlonis, pēc Amerika paustā, esot tikai un vienīgi pazīšanās ar dažādos kriminālprocesos iesaistīto un apcietināto uzņēmēju Māri Martinsonu.

Ameriks uzsvēra, ka viņam neesot nekāda  sakara ar iepirkumiem uzņēmumā Rīgas satiksme. Šie notikumi, pēc viņa teiktā, ir liels trieciens Rīgas domes, uzņēmuma Rīgas satiksme un Rīgas domes reputācijai, tāpēc viņš nolēmis atstāt vicemēra amatu, taču turpinās darboties kā Rīgas domes deputāts. Partija Gods kalpot Rīgai drīzumā lemšot, ko virzīt viņa vietā.

"Es negribu taisnoties par to, ko neesmu darījis, bet šajā laikā, kad versijas un pieņēmumi ir kļuvuši par it kā neapstrīdamiem pierādījumiem, es izklāstīšu savus faktus. [..] Uzskatu, ka mana pazīšanās ar Māri Martinsonu ir cēlonis visām aizdomām par manu iesaisti likumpārkāpumos. Nekad, kopš viņu pazīstu, neesmu iesaistījies nekādos nelikumīgos darījumos, vai tos veicinājis. Domāju, ka to arī pierādīs izmeklēšana," teica Ameriks.

Viņš uzsvēra, ka par obligācijām, kas šobrīd tiek minētas kā galvenais viņa nodarījumu pierādījums varu teikt, ka tās ir iegādājies ar bankas starpniecību un šāda iespēja ir jebkuram cilvēkam. Kompānijas obligācijas ir iekļautas biržā Nasdaq Riga un parādās vērtspapīru sarakstā. Amerika amatpersonas deklarācijas pieejamas jau kopš to ieviešanas 1995. gadā.

"Varu vēlreiz apstiprināt, ka nekādā veidā neesmu bijis saistīts ar Rīgas Satiksmes iepirkumiem un tās nelikumīgajām darbībām, kuras izmeklē KNAB. Man nav un nekad nav bijis nekāds statuss šajā kriminālprocesā. Taču šajos apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, es uzskatu, ka mana reputācija, Rīgas domes reputācija un arī manas partijas reputācija ir apdraudēta," viņš norādījis.

Ameriks savu paziņojumu nolasīja no lapas un uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja.

Partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) valdes sēdē Rīgas vicemēra amatam tiks vērtēti četri kandidāti - pašreizējie domes komiteju vadītāji, aģentūrai LETA apstiprināja bijušā Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) pārstāvis Mareks Gailītis.

GKR deputāts Vjačeslavs Stepaņenko vada Mājokļu un vides komiteju, GKR deputāts Oļegs Burovs - Pilsētas īpašumu komiteju, GKR deputāte Eiženija Aldermane - Izglītības, kultūras un sporta komiteju, bet GKR deputāts Dainis Turlais - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju. Pēc Gailīša teiktā, tieši kāds no šiem deputātiem, visticamāk, tiks virzīts vicemēra krēslam.

Latvijas Televīzija un TV3 svētdienas vakarā ziņoja, ka saistībā ar apjomīgajiem kriminālprocesiem 11. decembrī notikusi kratīšana arī Amerika mājās. Viņš pats to bija izvairījies komentēt, vien norādījis, ka tajā laikā bijis Latvijas lepnuma balvas laureātu apbalvošanas pasākumā.

Nu jau bijušais Rīgas vicemērs Latvijas Televīzijas raidījumam de facto nespēja paskaidrot tā rīcībā nonākušo video, kurā viņš pērnvasar fiksēts kopā ar uzņēmēju Martinsonu kādā Minskas restorānā. Martinsons šonedēļ pēc KNAB lūguma tika apcietināts kriminālprocesā, kas sākts par aizdomām par Rīgas Satiksmes iepirkumu ietvaros maksātiem kukuļiem uzņēmuma un Rīgas domes amatpersonām.

(pievienotas 7. un 8. rindkopas)

 

Top komentāri

Reņģēdājs
R
Izskatās pēc Ušaka piesegšanas. Vai izdosies?
auditors
a
amēriks jūt ka var sanākt kā benķēmam , tas ar ateicās no amata un tūlīt sekoja arests , no tā neglābs pat Latvijas lepnums .Iespējas dots rīkojums no augšas , bet kad ušākovam liks atkāpties? Viņa partija saņēmusi ziedojumos teju 100 tūkstošus no zagtas naudas , kura nozagta no Rīgas nodokļu maksātāju naudas , tie ir miljoni.
Noliec arī
N
mandātu, vecais zagli!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas