Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aprīlī Rīgas bērnudārzos notiks pārreģistrācija

Lai saglabātu iepriekš pieteikto rindu Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, vecākiem no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim ir jāierodas bērnudārzos un jāveic pārreģistrācija, atgādina Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments (RD IJSD).

Dodoties uz pārreģistrāciju, vecākiem jāpaņem līdzi reģistrācijas pieteikums, ko, piesakot bērnu rindā, izsniedza pirmsskolas izglītības iestāde. Šajā pieteikumā tiks izdarīta atzīme par pārreģistrācijas faktu, norādīts datums un iestādes vadītājs vai Latvijas izglītības informācijas sistēmas (LIIS) datu bāzes administrators ar savu parakstu apliecinās pārreģistrācijas faktu. RD IJSD uzsver, ka uz pārreģistrāciju jāierodas arī tiem vecākiem, kuri mazuļus rindā uz bērnudārzu ir reģistrējuši šogad, pat marta beigās.

Tā kā daudzi vecāki mazuļus rindā ir pieteikuši vairākos bērnudārzos, viņi, ierodoties vienā pirmsskolas izglītības iestādē, bērnu varēs pārreģistrēt arī visos pārējos bērnudārzos, kuros bērns ir uzņemts rindā.

Iesnieguma forma jāaizpilda divos eksemplāros, ja ir iespēja, to var izdrukāt no interneta mājaslapas: www.e-skola.lv.

RD IJSD atgādina, ka māsas vai brāļa statuss saglabājas tikai tādos gadījumā, ja bērns rindā reģistrēts ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc dzimšanas un viņa vecākais brālis vai māsa joprojām apmeklē šo pirmsskolas izglītības iestādi. Ja tas netiek ievērots, tad nevar pretendēt uz ārpusrindas statusu.

Ar rindu vecāki var iepazīties pirmsskolas izglītības iestādē publiski pieejamā informācijas stendā vai portālā: www.riga.lv.

Ja aprīlī netiks veikta pārreģistrācija, tad bērns zaudēs savu rindas kārtas numuru, to paredz Rīgas domes saistošie noteikumi par pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas