Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Apsaimniekotājs: "Rīgas siltums" atvieno karsto ūdeni vairāk nekā sešiem tūkstošiem Rīgas iedzīvotāju

Rīgas siltumapgādes kompānija "Rīgas siltums" (RS) ceturtdien nebrīdinot atvienojusi karstā ūdens piegādi vairāk nekā sešiem tūkstošiem galvaspilsētas iedzīvotāju, aģentūrai BNS pavēstīja namu apsaimniekotāja "Māju serviss KSA" valdes priekšsēdētāja Baiba Kļaviņa.

Viņa sacīja, ka, iepriekš nebrīdinot, RS atvienojis karstā ūdens piegādi, lai gan Ministru kabineta noteikumi paredz, ka RS apsaimniekotājs jābrīdina trīs dienas iepriekš.

"Siltais ūdens ir atvienots ne tikai parādniekiem, bet arī godprātīgiem maksātājiem, pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm, invalīdiem un maznodrošinātajiem," atzīmēja Kļaviņa, norādot, ja kāds no mājas iedzīvotājiem nav samaksājis par karsto ūdeni, tas tiek atvienots arī cilvēkiem, kas par karsto ūdeni samaksājuši laicīgi.

Kļaviņa informēja, ka "Māju servisa KSA" pārziņā ir liela daļa no karstā ūdens atvienoto māju, kas atrodas visā Rīgā, bet lielākā daļa - Pārdaugavā.

Ar RS aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies sazināties.

Pēc "Lursoft" informācijas, "Māju serviss KSA" Komercreģistrā reģistrēts 1991.gada jūlijā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 700 tūkstoši latu.

Jau vēstīts, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija trešdien apstiprināja RS iesniegto siltumenerģijas tarifu projektu, kas paredz siltumenerģijas tarifa palielinājumu no 15.oktobra par 28,5%.

RS pagājušajā finanšu gadā strādāja ar 74,797 miljonu latu apgrozījumu un guva 4,145 miljonu latu peļņu. RS finanšu gads ilgst no 1.oktobra līdz 30.septembrim.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Latvijas valsts - 48,995%, Rīgas dome - 49%, "Dalkia City Heat" - 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo"  - 0,005%. Uzņēmums pārvada un īsteno 76% no visas siltumenerģijas, kas nepieciešama Rīgas pilsētai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas