Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aptauja: 67% rīdzinieku uzskata, ka jāļauj sēdēt Rīgas centra zālājos

Rīgas un citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji uzskata, ka aizliegums atrasties galvaspilsētas zālājos, tajos sēdēt, gulēt vai atpūsties ir absurds. Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma SIA Euro Data internetā veikta aptauja. Tās rezultāti ir pretēji Rīgas domes iepriekš veiktajam pētījumam.

Saskaņā ar SIA Euro Data teikto, tikai 22% Rīgā dzīvojošie uzskata, ka zālienos tomēr nevajadzētu uzturēties. Turpretī Rīgas domes pirms diviem gadiem pasūtītās aptaujas, ko veica sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, rezultāti saka, ka šādi domājoši iedzīvotāji ir vairākums - tikai trešdaļa rīdzinieku, pārsvarā jauni cilvēki, izteikuši atbalstu ierobežojumu atcelšanai.

Dienai stāsta domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sandra Grīnberga, pašvaldība šogad neplāno veikt atkārtotu pētījumu, lai pārliecinātos, vai rīdzinieku domas gadījumā nav mainījušās. Viņa komentējot SIA Euro Data aptaujas rezultātus pieļāva, ka tā kā aptauja veikta internetā, tajā noteikti piedalījušies pārsvarā jaunāka gada gājuma cilvēki, kas kopumā ir par sēdēšanu zālienos.

Savukārt SIA Euro Data vadītāja Sintija Grasberga skaidro, ka interneta panelī aptaujāti 1087 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem, tai skaitā 521 rīdzinieku. Respondenti vecumā no 50 līdz 74 gadiem aptaujā sastādot aptuveni 38%.

Aptauja tika veikta, izsūtot jautājumus uz aptuveni diviem tūkstošiem e—pastu, kas iekļauti vienotā datu bāzē.

Diena jau rakstīja, ka pašreizējie noteikumi nosaka, ka atrasties zālienā aizliegts vietās, kas uzskatāmas par daiļdārziem vai kultūrvēsturiskām vietām — Esplanādē, kanālmalas apstādījumos, Prezidenta pils skvērā, Kronvalda parkā un Vērmanes dārzā, kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes. Par šādu pārkāpumu draud administratīvs sods līdz 50 latiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas