Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Arī domes deputātiem pie Rātsnama ieejas liek novilkt rokas pulksteņus

Rīgas domes centrālajā ēkā Rātsnamā pie ieejas no šodienas sācis darboties metāla detektors, caur kuru turpmāk jāiziet katram domes apmeklētājam un darbiniekam. Drošības procedūra ir līdzīga kā lidostā neatkarīgi no tā, vai Rātsnamā iegriežas garāmgājējs vai Rīgas domes deputāts, novēroja aģentūra LETA.
Pie ieejas ar auduma lentēm izveidota eja pa labi līdz metāla detektoram, pie kura nonākot Rīgas Pašvaldības policistu uzraudzībā somas un metāla aksesuāri jānovieto uz līdzās novietota galdiņa. Ja detektorā iedegas sarkanais signāls, apmeklētājs tiek pārmeklēts ar rokas metāla detektoru. Šādai pārbaudei pakļauts ikviens Rātsnama apmeklētājs.

"Es domāju, ka policijas darbiniekiem būtu jāzina deputātu sejas. Man šorīt lika novilkt rokas pulksteni, bet personu apliecinošu dokumentu pat nepajautāja," situāciju Rātsnamā šodien Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā raksturoja Vadims Jerošenko (SC).

Arī citi domnieki norādīja, ka, viņuprāt, policistiem vismaz deputāti būtu jāatpazīst. Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC) atzina, ka situācija varētu būt labāka, taču norādīja, ka ir vajadzīgs mazliet laika, lai policisti un domes darbinieki pie jaunās kārtības pierastu.

Tomēr Turlais ar drošības pasākumiem domē joprojām nav apmierināts un uzskata, ka apmeklētāju kontrole būtu jāpadara vēl stingrāka. "Jautājums par iedzīvotāju pieņemšanu joprojām nav atrisināts. Domes darbinieki apmeklētājus uzņem savos darba kabinetos - tā nevar būt, visur citur ar šādu praksi cīnās. Ir jābūt apmeklētāju reģistrācijai un noteiktai apmeklējumu vietai," norādīja Turlais.

Kā ziņots, lai vairotu pašu apmeklētāju un Rīgas domē strādājošo drošību, pašvaldības mājā trešdien uzstādīts metāla detektors, ar kura palīdzību turpmāk tiks pārbaudīti visi Rātsnama apmeklētāji. Pa labi no centrālās ieejas virpuļdurvīm uzstādīts viens arkveida caurstaigājams metāla detektors, bet vēl trīs rokas metāla detektori tiks izsniegti policijas posteņa darbiniekiem.

Rīgas domes amatpersonas jau ilgstoši spriedušas par to, ka Rātsnamā derētu uzlabot drošību, jo līdz šim Rātsnamā bez problēmām un drošības pārbaudēm varēja ienākt jebkurš interesents ar jebkuriem nolūkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas