Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Arī Rīga plāno izmantot iespēju vētras postījumu likvidēšanai prasīt kompensāciju no valsts

Arī Rīga plāno izmantot iespēju vētras postījumu likvidēšanai prasīt kompensāciju no valsts, šodien preses konferencē atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Pašlaik neesot aprēķināts, cik daudz līdzekļu būs nepieciešams vētras seku novēršanai.

Viņš atzina, ka krīzes situācija pārvarēta samērā veiksmīgi un tagad notiks pilsētas sakopšana.

Rīgas mērs pateicās rīdziniekiem, kuri atsaucās aicinājumam vētras laikā palikt mājās. Saskaņā ar "Rīgas satiksmes" apkopoto informāciju, ja ierastā darbdienā sabiedrisko transportu izmanto aptuveni 330 000 pasažieru, tad pirmdien tie bijuši vien 140 000.

Ķirsis uzskata, ka iedzīvotāji ir paklausījuši padomam palikt mājās un tas ļāvis krīzes situāciju pārvarēt mierīgāk un dienestiem bijis vieglāk strādāt.

Rīgas mērs arī informēja, ka pašvaldība meklēs iespēju, kā palīdzēt privātpersonām savākt vētras bojātos kokus no privātīpašumiem.

Viens no galvenajiem uzdevumiem tagad būs palīdzības sniegšana iedzīvotājiem izgāzto koku, nolauzto zaru un lapu savākšanā un pēc iespējas ātrāk tiks izstrādāti mehānismi šo procesu organizēšanai, viņš sola.

Pašlaik neesot mehānisma, kā pašvaldība var savākt koku no privātīpašuma un to atdot, piemēram, uzņēmumam "Rīgas siltums" apkures nodrošināšanai.

Ķirsis aicināja iedzīvotājus joprojām atturēties no došanās uz parkiem, kapiem un citām vietām, kur ir daudz bīstamu koku, kas aizlūzuši, iekārušies un var apdraudēt iedzīvotājus.

Kā ziņots, no svētdienas vakara līdz pirmdienas pēcpusdienai Rīga piedzīvoja vētru un ekstremālas lietusgāzes. Plosoties dabas stihijai, nolauzts simtiem koku, bojāti vai norauti ēku jumti, sabojāti žogi, vides objekti, automašīnas, luksofori, trolejbusu vadi, applūduši pagrabi, pagalmi un ielas. Vētras seku novēršana joprojām turpinās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā no Rīgas saņemts aptuveni 600 izsaukumu, savukārt pašvaldība ienākuši vairāk nekā 400 ziņojumu par dažādiem incidentiem.

Uzņēmuma "Rīgas mežu" apsaimniekotajos parkos un mežos izgāzts aptuveni 350 koku, "Rīgas namu pārvaldnieka" rīcībā patlaban ir informācija par 500 izgāztiem vai bīstamiem kokiem, tāpat daudz koku lūzuši vai izgāzti ielu apstādījumos, pie izglītības iestādēm, kapsētās un citur.

"Rīgas satiksmei" vētras dēļ konstatēti 24 bojājumi kontakttīklos, 14 vietās nolūzušu koku dēļ bija kavēti autobusu reisi un piecos gadījumos peļķu dēļ bija apturētu tramvaju satiksme. Applūda apakšstacija Bukultu ielā un transportlīdzekļu parks Ganību dambī.

Vētrā cietušas arī aptuveni 30 pašvaldības iestāžu ēkas, visvairāk no vējā kritušiem kokiem un lietavu izraisītas applūšanas. Tāpat bojāti žogi un nojumes, norauti vai sabojāti vairāki lielie plakāti stendos un karogkonstrukcijas.

Uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" saņēmis 1800 dažādus pieteikumus - gan par lūzušiem kokiem, gan bojātiem jumtiem un applūdušiem dzīvokļiem. Vairāk nekā 90 adresēs nebija iespējams izvest atkritumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas