Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Babītes pagasta Rogās miruši vēl vairāki suņi

Astoņi izkāmējuši un bezspalvaini suņi vēl staigā pa pagalmu, pieci ir pazuduši, bet vairāki jau miruši — šādu situāciju pēc trešdien veiktā reida Babītes pagasta Rogu mājās fiksējis Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Lai gan viena mirušā suņa sekcijas rezultāti liecina, ka dzīvnieki nav mērdēti badā, policija šo lietu turpina izmeklēt. Tikmēr Rogu māju saimniecei atsavinātie trīs suņi pamazām sāk atveseļoties.

PVD pārstāvis Armands Daubers stāsta, ka policija dienestu norīkojusi uzraudzīt procesu. Kad notiks nākamā vizīte Rogu mājās, tiks izlemts pēc veterinārārstu apspriedes šo piektdien. Tad tiks diskutēts par iespējamajiem iemesliem, kas ar dzīvniekiem ir noticis. Kā viens no iemesliem minēta saindēšanās.

Diena jau rakstīja — kāds garāmgājējs pamanījis izkāmējušos un bezspalvainos suņus klīstam pa ceļa malu, informējis par to dzīvnieku aizsardzības biedrību Dzīvnieku SOS. Kad biedrība pārbaudīja māju, tā konstatēja, ka viensētā tiek turēti aptuveni 20 distrofiski un bezspalvaini suņi. Tika izsaukta policija, ar kuras palīdzību saimniecei tika atsavināti četri suņi. No tiem viens mira pēc nogādāšanas veterinārajā klīnikā. Pārējie suņi šobrīd tiek aprūpēti Dzīvnieku veselības centrā, un veterinārārsts Aigars Briņķis stāsta, ka viņi pamazām sāk atveseļoties, mazāk kasās un ir pat nedaudz pieņēmušies svarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Kāpēc Babītes suņu saimniece "Dienas" žurnālistei rāda pirkumu čekus?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas