Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Baltijas pilsētās ieviesīs vienotu elektronisko biļeti

Rīga ir piekritusi sadarbībā ar Igaunijas galvaspilsētu Tallinu un citām Baltijas pilsētām ieviest vienotu elektronisko biļeti norēķiniem sabiedriskajā transportā, kā arī par citiem pakalpojumiem, Dienai darīja zināmu uzņēmuma Rīgas karte, kas ieviesa un apkalpo etalona sistēmu, valdes loceklis Aleksandrs Brandavs (LPP/LC). Oktobra beigās iesaistīto pušu apspriedē nolemts turpināt darbu pie šī projekta.

Diena jau rakstīja, ka ideja par vienotu elektronisko biļeti dzimusi, jo Tallina un Somijas pilsēta Turku 2011.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsētas, tādēļ tūristiem, kas apmeklēs gan vienu, gan otru, būtu ērti izmantot kopīgu norēķinu sistēmu. Abām pilsētām šajā projektā piepulcēsies Helsinki un Tampere, taču tā īstenotāji cer, ka atsauksies arī Sanktpēterburga, Viļņa un Rīga. "Tad es varētu mājās Tallinā laikus nopirkt visu, kas man vajadzīgs, ielādēt savā kartē un Rīgā to izmantot," sistēmas priekšrocības iepriekš izklāstīja projektā iesaistītā uzņēmuma ID Pilet pārstāvis Magnuss Arms.

Runājot par ieceres tālāku virzību, A.Brandavs stāsta, ka e-talona sistēma ir modernāka nekā Tallinā pielietotā, tādēļ "viņiem ir jāveic mājasdarbs, kā viņi var ar mums integrēties". Tallinas pilsētas pārstāvis šajā projektā Alans Alakila apstiprina, ka igauņi tagad veiks nepieciešamos sagatavošanas darbus, lai Tallinā būtu iespējams izmantot tās pašas elektroniskās biļetes, kas tiek lietotas Somijas pilsētās un Rīgā. Nākamās pušu apspriedes datums pagaidām nav noteikts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas