Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Baraņņiks noraida opozīcijas pārmetumus par ārpuskārtas dzīvokļu piešķiršanu Krievijas pilsoņiem

Rīgas domes (RD) opozīcijas partiju Pilsoniskā savienība (PS) un Jaunais laiks (JL) izplatītā informācija, ka komisija steidzamības kārtā piešķīrusi divus dzīvokļus tikai tādēļ, ka tie ir Krievijas  pilsoņi, neatbilst patiesībai, portālam Diena.lv pastāstīja RD Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisijas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

RD Izīrēšanas komisija steidzamības kārtā piešķīrusi divus dzīvokļus Krievijas valsts pilsoņiem, pirmdien informēja RD opozīcijas deputāti.Dzīvokļi pašvaldības mājā Ulbrokas ielā piešķirti 61 gadu vecajam Anatolijam Sumarokovam, kurš dzīvokļu rindā atrodas jau kopš 2005.gada un bija plānots piešķirt dzīvojamo platību 86 gadus vecajai 2.grupas invalīdei Elizavetei Lopatkinai, kura dzīvokļu rindā atrodas trīs gadus.“Galīgais lēmums par konkrētas dzīvojamas platības piešķiršanu Lopatkinai vēl nav pieņemts, jo pirms viņas sociālo dzīvokļu īres piedāvājumu gaida vēl 34 personas, par kurām arī pieņemts lēmumu par ārpuskārtas dzīvojamās telpas piedāvājumu sociālajās dzīvojamās mājās,” atzina RD.V. Baraņņiks uzsver, ka pašvaldības dzīvokļu īres tiesības tiek piešķirtas tikai atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. PS un JL izplatītā informācija, ka komisija steidzamības kārtā ir piešķīrusi divus dzīvokļus tikai tādēļ, ka tie ir Krievijas  pilsoņi, neatbilst patiesībai, norāda V.Baraņņiks.Likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 4. panta otrā daļā noteikts, ka par īrnieku vai apakšīrnieku var būt jebkura fiziskā persona, kas Latvijas Republikā dzīvo pastāvīgi vai ir saņēmusi uzturēšanās atļauju likumā noteiktajā kārtībā.


“Abos gadījumos lēmumi pieņemti par personām, kas jau ilgstoši dzīvo Latvijā un Rīgā, un ir reģistrēti rindā pašvaldības palīdzības saņemšanai dzīvokļa jautājuma risināšanai,” norāda RD.

Arī ārzemniekiem, kuri dzīvo Latvijas Republikā un pirms citas valsts pilsonības iegūšanas ir bijuši Latvijas pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi, sakarā ar citas valsts pilsonības pieņemšanu tiek piešķirta pastāvīgās uzturēšanās atļauja.

Kā kontroles mehānisms tās derīguma termiņš ir pieci gadi. Termiņam beidzoties, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde to pagarina, ja ārzemnieks joprojām pastāvīgi dzīvo Latvijas Republikā, tādējādi pastāvīgās uzturēšanās atļaujas derīguma termiņš neierobežo konkrētās personas īres tiesiskās attiecības Latvijas Republikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas