Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Birks: alternatīva sekstūrismam – Rīgas jūgends

“Es esmu daudz domājis par šīm lietām, bet viens ir skaidrs – ar likumu neko aizliegt nevarēs, tā dzīve rit uz priekšu, bet mūsu pienākums ir piedāvāt alternatīvu un tās ir kultūras vērtības,” intervijā Latvijas radio sacīja Rīgas pilsētas mērs Jānis Birks, komentējot ārvalstu žurnālistu uzņemto filmu par Rīgu. Tajā atspoguļota Rīgas nakts dzīve, filmā tūristu grupu organizētāji atzīst, ka Rīga šobrīd ir populārākais sekstūrisma galamērķis Eiropā.

J.Birks intervijā klāstīja, ka “mums ir kolosālas bagātības – tas pats jūgendstils, koka arhitektūra, šobrīd noris brīnišķīgs operas festivāls, kurā 80 procenti apmeklētāju ir ārzemju tūristi”. Viņš arī stāstīja, ka Rīgas dome ir pieņēmusi lēmumu par jūgendstila centra izveidi. Telpu noma neesot lēts prieks, taču deputātu pienākums esot maksimāli ātri nodrošināt šī centra izveidi un tieši jūdegdstila pērlē.

Kā zināms, šosvētdien TV3 piedāvās noskatīties filmu par sekstūrismu Rīgā, ko jau redzējuši skatītāji Beļģijā un Francijā.

Filmas veidotāji — producentu kompānija “TAC Presse” — uzsver, ka Latvijā sekstūristiem tiek piedāvāti visa veida pakalpojumi, sākot no sludinājumu portāliem internetā un beidzot ar masāžas saloniem. Savukārt ceļu uz turieni ārzemniekiem nebūšot ilgi jāmeklē, jo pastāv gan suteneri, gan taksometru šoferi, kuri tūristus piedāvā aizvest uz bordeļiem.

Filmā atainota kāda britu uzņēmēja darbošanās — Rons Francs piedāvā eiropiešiem ceļojumus uz vairāk nekā 20 valstīm, taču Latvija esot vispopulārākā. Galvenokārt klienti ir no Apvienotās karalistes. Briti Ronam samaksā dažus simtus eiro un pretī saņem pilna servisa ceļojumu uz Rīgu — lidojumu ar “Ryanair”, transportu uz Ronam piederošu viesnīcu un meiteņu kompāniju. Šādai tūristu grupai sekoja arī filmas veidotāji. Žurnālisti kopumā Rīgā bijuši aptuveni pusotru mēnesi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas