Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Birks: nožēlojami, ka valsts neiesaistījās Dienvidu tilta projektā

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien uz sēdi bija aicinājuši Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK), lai runātu par Dienvidu tilta būvniecībā izšķērdētajiem 27 miljoniem latu, ko atklājusi Valsts Kontrole. Parlamentārieši vēlas izpētīt šo situāciju, lai nākotnē novērstu "pieļautās kļūdas", teikts Saeimas preses dienesta paziņojumā.

Pašvaldības vadītājs deputātiem teica, ka valstij būtu jādefinē, kādā veidā notiek lielu finanšu resursu piesaiste valsts nozīmes celtniecības objektiem. Saeimai vai valdībai vajadzētu izstrādāt reglamentu, kas noteiktu, kā valsts iesaistās šādu projektu realizācijā, rosināja J.Birks. "Tas ir nožēlojami, ka valdība tikai noskatījās, kā pilsēta meklē šos risinājumus. Un neiejaucās jau toreiz, kad tas bija nepieciešams. To, ko ļāva pilsētai darīt - tā ir bezatbildīga rīcība!" uzskata Rīgas mērs J.Birks.

Viņš uzskata, ka tik liela objekta celtniecību pilsēta viena uzņemties nevar, jo tā nav spējīga panest visu slogu.

"Mūsuprāt, nav notikusi resursu izšķērdēšana, tādēļ man ir liels prieks, ka Valsts kontrole šos materiālus nodevusi Ģenerālprokuratūrai, lai pēc iespējas ātrāk tā izskatītu šos jautājumus," VK revīzijas rezultātus komentēja Rīgas galva.

Komisijas deputāte Sarmīte Ķikuste (JL) pauda nožēlu, ka valdība nav iesaistījusies šajā procesā, jo tādējādi iespējams būtu izdevies novērst lielu naudas summu izšķērdēšanu par būvniecības līgumu sagatavošanu.

J.Birks apgalvojis, ka nākamo celtniecības kārtu būvniecības līgumā ir atrunāta kārtība, kādā veidā tiks pārskatīta vienošanās, paredzot, ka katru gadu izmaksas tiks aprēķinātas ņemot vērā inflācijas koeficientu. Turklāt tilta būves trešajā kārtā ir izdevies piesaistīt arī Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

RD pārstāvji: Eiropā uzceltie tilti ir dārgāki par Dienvidu tiltu

VK atklāto izšķērdību tilta projektā radīja Latvijas politiskā vide un nenovērsa ne konkurences, ne iepirkumu uzraugi. Laikraksta Diena pētījums


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas