Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Burovam gatavo Īpašuma departamenta direktora krēslu

Rīgas dome vakantajam Īpašuma departamenta direktora krēslam atkal virza dažādos skandālos ierauto Oļegu Burovu, kurš pēc tā tīkojis jau iepriekš, ziņo portāls Db.lv.Patlaban O.Burovs ir Īpašuma departamenta direktora vietnieks, bet 2007. un 2008.gadā jau reiz pabijis direktora amatā, tiesa, kā pienākumu izpildītājs.

No tā gan viņš aizgāja, sākoties skandālam par viņa iespējamo interešu konfliktu. Proti, konkursā par Latgales kultūras un mākslas centra un _Park&Ride_ stāvvietas arhitektonisko risinājumu uzvarēja projektēšanas birojs _Graf X_, ar kuru iepriekš vairākkārt sadarbojusies O.Burova iepriekš vadītā kompānija SIA _Projektu vadības konsultanti_.   

Tiesa, jau pēc dažiem mēnešiem viņš departamentā atgriezās kā direktora vietnieks būvniecības jautājumos.

Vēl pirms tam vairākus gadus – no 1998.gada – O.Burovs vadīja Rīgas domes Īpašuma departamenta īpašuma pārvaldi. Arī no šī amata viņš aizgāja ar skandālu – tā brīža departamenta direktors viņu atlaida, skaidrojot to ar nepienācīgu tiešo pienākumu pildīšanu un direktora rīkojumu ignorēšanu.

Jāatgādina arī, ka O.Burova vārds parādījies arī Jūrmalas domes mēra vēlēšanu kukuļošanas skandāla vai tā dēvētās Jūrmalgeitas kontekstā.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja par O.Burova iecelšanu amatā gatavojas lemt pirmdien, 16.augustā. Plānots, ka jauno amatu viņš ieņems no 28.augusta.

Departamenta direktora amats atbrīvojas līdz ar līdzšinējā vadītāja Kārļa Kavaca kļūšanu par Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas nami valdes priekšsēdētāju. Rīgas namu ilggadējo valdes priekšsēdētāju Andri Lāci jūlijā atbrīvoja no amata pēc tam, kad revīzijā bija konstatēti pārkāpumi, piemēram, piemaksu izmaksa uzņēmuma darbiniekiem.
Arī par K.Kavaca atbrīvošanu no Īpašuma departamenta direktora amatu atbildīgā Pilsētas īpašuma komiteja lems pirmdien. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas