Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Darbu atsāk renovētā Rīgas 1.slimnīcas poliklīnika

Pirmdien, 17.decembrī tika atklāts izremontētais Rīgas 1. slimnīcas 1. korpuss, kur darbu sāka moderna poliklīnika, portālu Diena.lv  informēja Rīgas dome. Ēkas fasādes un iekštelpu remonti izmaksāja 1 077 400 latu.

Rīgas 1. slimnīcas poliklīnikas četru stāvu korpuss ar galveno fasādi izvietojies paralēli Bruņinieku ielai. Pusgada laikā te noritēja gan ārējie, gan iekšējie darbi, rezultātā uzlabojot energoefektivitāti, veikta ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, apkures un ventilācijas sistēmas, strāvas un vājstrāvas sistēmas nomaiņa, uzstādītas ugunsdrošības un apsardzes signalizācija.

Ēkas fasāde attīrīta no pilsētas radīto netīrumu uzslāņojuma, nomainīti bojātie ķieģeļi,  atjaunoti dekoratīvie elementi. Darbu beidzot, fasāde tika pārklāta ar caurspīdīgu slāni, kas atgrūž mitrumu. Poliklīnikas ēkai ir jauni koka logi un iekšdurvis, nomainīts dakstiņu jumts.

Preses brīfingā domes vadība paziņoja, ka 2013. gadā investīcijām pašvaldības objektu būvniecībai un renovācijai tiks novirzīti 15 miljoni latu.

Pie renovētās poliklīnikas tika atklāta piemiņas plāksne ilggadējam Rīgas domes deputātam un Sociālo jautājumu komitejas vadītājam Leonīdam Kurdjumovam par sniegto atbalstu Rīgas 1.slimnīcas saglabāšanā un attīstībā. Ceremonijā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēku, tostarp L.Kurdjumova radinieki, draugi, kolēģi.

Nākamgad plānots sākt renovācijas darbus slimnīcas 23. korpusā, bijušajā dzemdību nodaļā. Ēkai tiks mainīta izmantošanas funkcija, paredzot tajā ierīkot bērnu poliklīniku, bērnu ūdensdziedniecības nodaļu un stomatoloģisko klīniku bērniem un pieaugušajiem. Tāpat kā citos korpusos, arī šeit darbi būs jāsāk ar demontāžu, taču paredzamais apjoms tomēr ir krietni lielāks, jo papildus renovācijas darbiem plānota jauna apjoma būvniecība ar ieejas halli un reģistratūru. Ēkā tiks izbūvēti divi baseini – viens lielākiem, otrs mazākiem bērniem, moderni ārstu kabineti un procedūru telpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas