Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dārziņu gulbjus glābs iedzīvotāji, piebarojot ar maizi

Divi miruši gulbji, kurus šodien Latvijas Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko atrada Dārziņos, liecina, ka ziemas beigas, kad aukstums it kā atkāpjas, tomēr putniem ir visgrūtākās, informē Eurocom Worldwide pārstāve Latvijā Inta Pēdiņa.

Tāpēc piektdien, 12.februārī, Dārziņu iedzīvotāji sadarbībā ar Fazer maiznīcām un Rīgas Austrumu izpilddirekciju sāka regulāru putnu piebarošanu Dārziņos. Putniem tiks izbarota nestandarta kviešu maize, kam ir beidzies derīguma termiņš un kas vairs neatbilst cilvēka uztura vajadzībām.

Līdz pavasara atnākšanai regulāri trīs reizes nedēļā nestandarta kviešu maize, tiks vesta Dārziņu iedzīvotājiem, kas ir apņēmušies katru dienu noteiktā laikā piebarot gulbjus un citus putnus Daugavas krastos, informē Fazer maiznīcas.

«Lielākā daļa Rīgas un Pierīgas ūdensputnu paliek šeit pārziemot, jo cilvēki tos piebaro. Diemžēl putnus galvenokārt baro brīvdienās vai arī labos laika apstākļos. Putniem ir jāēd katru dienu, tāpēc ir apsveicams Fazer maiznīcu, Dārziņu iedzīvotāju un Rīgas Austrumu izpilddirekcijas atbalsts putniem. Februāris ir visgrūtākais laiks visiem dzīvniekiem. Bieži vien lielākā mirstība gulbju vidū ir tieši februāra beigās un marta sākumā, kad liekas, ka pavasaris ir jau gandrīz klāt,» saka ornitologs D.Boiko.

Rīgas Latgales priekšpilsētā, Daugavas krastos ornitologi atklājuši vismaz 50 putnu sugu, 15-20 putnu sugu var ieraudzīt visu gadu. Pērngada septembrī Daugavas krastā, Ķengaragā, izpilddirekcija atklāja putnu novērošanas torni un sāka darbu Daugavas promenādes infrastruktūras sakārtošanā, stāsta Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas