Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Deglava pārvada papildu darbiem pārdalīs divus miljonus eiro

Rīgas dome Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien atbalstīja priekšlikumu Augusta Deglava ielas pārvada papildu darbiem pārdalīt divus miljonus eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Komiteja šodien skatīja grozījumus Rīgas domes Satiksmes departamenta budžeta programmā Mērķdotācija pašvaldības autoceļiem un ielām.

Kā klātesošajiem skaidroja departamenta Finanšu un saimniecības nodaļas vadītājs Andris Korlašs, gada sākumā Satiksmes ministrija (SM) departamentam mērķdotācijā piešķīra desmit miljonus eiro un tagad tiek piedāvāts šo finansējumu pārdalīt uz citām pozīcijām. 

162 511 eiro departaments vēlas novirzīt uz programmu dažādu neparedzētu remontdarbu veikšanai.

Trīs miljonus departaments piedāvā no transportbūvju būvniecības programmas pārlikt uz transportbūvju uzturēšanas sadaļu. Proti, par šiem līdzekļiem departaments grib veikt vairāku kritiskā stāvoklī esošu ielu seguma atjaunošanu, lai novērstu avārijas bedru veidošanos ziemas un pavasara sezonā, kas aizvadītajā gadā izsauca virkni sūdzību no iedzīvotājiem.

Savukārt vēl divus miljonus departaments plāno novirzīt jaunā budžeta programmā Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu neattiecināmo izmaksu segšanai. Pēc Korlaša teiktā, šajā programmā tiktu iekļauti līdzekļi, kas nepieciešami Deglava pārvada radušos papildu darbu segšanai.

"Tā nav papildu nauda, ko lūdzam, bet gan tikai līdzekļu pārdale. Gada sākumā mums transportbūvju būvniecībai bija paredzēti 12 miljoni eiro un tagad divus miljonus gribam pārdalīt," sacīja ierēdnis. Pēc viņa teiktā, papildu darbi ir tie, kas radušies līdz ar vasarā konstatēto pārvada drošības apdraudējumu - papildu balstu uzstādīšana, konservācijas darbi ziemai un citi. 

Korlašs arī pastāstīja, ka kopumā departaments no aizvadītajos gados piešķirtās SM dotācijas bija uzkrājis 14 miljonus eiro, kas nozīmē, ka kopā ar šī gada dotāciju, departamentam bija 24 miljoni. 

Astoņus no tiem departaments esot iztērējis un tiek prognozēts, ka līdz gada beigām naudas izlietojums būs vēl lielāks, jo gaidāma atsevišķu projektu nodošana ekspluatācijā, kā arī jaunu sākšana. Piemēram, šogad plānots sākt iepirkuma procedūru Krasta ielas velo ceļu izbūvei, rezervēt līdzekļus Aleksandra Čaka un Bruņinieku ielas atjaunošanai, kā arī citiem darbiem.

Komiteja līdzekļu pārdali atbalstīja, taču galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņems Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas