Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Desantnieku diena aizritējusi mierīgi

Rīgā otrdien Gaisa desanta karaspēka dienas svinētāji uzvedušies kopumā mierīgi, daži svinētāji bija manāmi vēl ap pusnakti Vecāķu pludmalē vicināmies ar karogu un lietojam alkoholu.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka trim svinētājiem dažādās pilsētas vietās sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā, taču kopumā diena aizritējusi mierīgi.

Rīgas pašvaldības policija jau iepriekš paziņoja, ka otrdien ap pusdienlaiku Vērmanes dārzā bija pulcējušies aptuveni 65 svinētāji, bet būtiski pārkāpumi svinību laikā nav konstatēti.

Diviem svinētājiem gan radušās veselības problēmas, tāpēc izsaukti ātrās medicīniskās palīdzības mediķi.

Arī Latgales reģionā šīs dienas atzīmētāji ne ar ko nav īpaši izcēlušies, noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Aģentūra BNS otrdien īsi pirms pusnakts novēroja, ka, neskatoties uz vēso laiku, aptuveni desmit svinētāju ar zilajām beretēm galvā un bruņojušies ar padomju desantnieku karogu un degvīna pudelēm atpūtās Vecāķu pludmalē.

Krievijā 2.augustā tiek atzīmēta Gaisa desanta karaspēka diena, un tur šajā dienā bijušie desantnieki pasākumos nereti neiztiek arī bez incidentiem.

Krievijā un citās PSRS republikās šajā dienā pulcējas bijušie gaisa desantnieki. Krievijā šis datums tiek atzīmēts par godu spēku dibināšanai. Padomju gaisa desanta karaspēks dibināts 1930.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas