Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dienvidu tilts uzņem tikai 12% satiksmes plūsmas

Dienvidu tilts uzņem tikai 12% no Rīgas tiltu kopējās satiksmes plūsmas, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta augustā veiktie mērījumi.

Četru nedēļu laikā, no 3.augusta līdz 30.augustam, Dienvidu tiltu šķērsojuši 92 515 transportlīdzekļi.

Visvairāk noslogots augustā bijis Salu tilts, kuru šķērsojuši 271 470 transportlīdzekļi jeb 34% no kopējā skaita. Vanšu tiltu šķērsojuši 29% transportlīdzekļu, bet Akmens tiltu - 26%.

Zemo satiksmes intensitāti uz Dienvidu tilta Satiksmes departaments skaidro ar to, ka vēl nav pabeigta tilta pievedceļu izbūve.

LETA jau ziņoja, ka Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti aprīlī nolēma piešķirt 11 900 latus transporta līdzekļu skaitīšanas iekārtu iegādei un uzstādīšanai uz Dienvidu tilta.

Kā norādīja Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, par minēto summu plānots izveidot divas skaitīšanas iekārtas - katru savā tilta galā.

Šie mērījumi nepieciešami, lai regulāri iegūtu satiksmes plūsmas intensitātes datus satiksmes organizācijas vērtēšanai un uzlabošanai. Uz citiem Rīgas tiltiem jau ir izveidotas šādas iekārtas.

LETA jau ziņoja, ka Satiksmes departaments šogad galvaspilsētā mērīs satiksmes plūsmas, šim nolūkam izlietojot 18 346 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, departamenta rīkotajā konkursā satiksmes plūsmu skaitīšanai uzvarēja SIA "Solvers", kas atzīta par labāko no trim pretendentiem.

Satiksmes departaments rīkoja konkursu, lai uzskaitītu satiksmes plūsmu Rīgā un veiktu situācijas izvērtējumu par esošo transporta plūsmu intensitāti un to struktūru slodzes stundās, aģentūru LETA informēja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Satiksmes plūsmas dati tiek izmantoti, analizējot un pieņemot lēmumus par nepieciešamajām satiksmes organizācijas izmaiņām Rīgā, vietām, kur nepieciešams izbūvēt luksoforus un gājēju pārejas, veikt rekonstrukciju, kā arī veikt cita veida satiksmes infrastruktūras uzlabojumus, skaidroja Prauliņa.

Konkurss tika izsludināts par satiksmes plūsmas skaitīšanu Rīgā līdz 2009.gada 31.decembrim.

Paredzēts veikt gan transporta plūsmu skaitīšanu, gan pētīt gājēju un velobraucēju satiksmes intensitāti, transporta plūsmas klasificējot arī pa veidiem - vieglie transporta līdzekļi, autobusi, trolejbusi, tramvaji, kravas transporta līdzekļi, vilcējautomobiļi ar piekabi vai puspiekabi. Tāpat būs nepieciešams analizējamās transporta plūsmas sadalīt pa braukšanas virzieniem, kā arī veikt gada vidējās diennakts satiksmes intensitātes aprēķināšanu, pamatojoties uz transporta plūsmu uzskaites datiem.

Vietas, kur 2009.gada laikā būs nepieciešams veikt satiksmes plūsmas skaitīšanu, izpildītājam noteiks Satiksmes departaments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas