Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Divreiz soda par vienu un to pašu plakātu

Par reklāmas pielīmēšanu — divi protokoli un naudas sods

Par paziņojuma uzlīmēšanu uz Vecrīgas nama sienas Rīgā dzīvojošais vācietis Matiass Knolls tika sodīts divreiz — viena Rīgas domes komisija viņam izteica brīdinājumu, bet otra pašvaldības struktūra piesprieda Ls 60 soda naudu. Rīgas pašvaldības policija (RPP) Dienai šo situāciju skaidro ar to, ka reklāmas pielīmēšana sevī ietvērusi divus pārkāpumus, proti, nesankcionētu reklāmas izvietošanu un ēkas fasādes bojāšanu.

Šogad līdz 2.jūlijam RPP par dzīvojamo un sabiedrisko ēku, saimniecisko celtņu, žogu un citu būvju bojāšanu ar uzrakstiem un zīmējumiem vai citādi saukusi pie administratīvās atbildības 34 personas. Policijā norāda, ka tā Rīgā ir aktuāla problēma. Tikmēr M.Knolls pārliecināts, ka viņa gadījumā RPP rīcība ir bijusi absurda.

Matiass Knolls jau 17 gadu dzīvo Latvijā un piedāvā tūristiem iepazīt ne tikai ar galvaspilsētas arhitektūru, bet arī izcilāko dzejnieku un prozas rakstnieku darbus. "Esmu improvizators, tulks un aktieris vienlaikus tādēļ tūristi tās divarpus stundas pavada apskatot ne tikai tādas vēsturiski nozīmīgas vietas kā Doma laukums, Pētera baznīca, Okupācijas muzejs, bet arī klausoties kā katrā vietā lasu latviešu autoru dzeju un prozu," saka ekskursijas maršruta LiteraTour izstrādātājs un gids M.Knolls.

Lai gan informācija par to ir pieejama arī interneta vietnēs Latvijā un Vācijā, dažkārt gadās tā, ka uz ekskursiju pa Rīgu piesakās tikai divi vai trīs cilvēki. Lai piesaistītu ekskursijai vēl cilvēkus, tieši Līgo dienā M.Knolls nolēma uzlīmēt plakātu uz Riharda Vāgnera ielas 4 nama sienas. "Es zinu, ka nedrīkstu bojāt svešu īpašumu, tādēļ izmantoju abpusēji līpošo līmlenti. Ja plakātu noņem, nekādas pēdas tas neatstāj, kā tas būtu, ja gadījumā izmantotu līmi," viņš norāda un piebilst, ka aicinājumu līmējis tur, kur jau atradās citi sludinājumi.

Pašvaldības policijas darbinieki to fiksēja un sastādīja protokolu par ēkas fasādes bojāšanu. Tika atsūtīta pavēste ierasties uz Administratīvās komisijas sēdi 9.jūlijā. Tajā M.Knollam tika izteikts brīdinājums par nesankcionētas reklāmas izvietošanu. Pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Marija Ābeltiņa atgādina, ka ikvienas reklāmas plakāta izlīmēšanu ir jāsaskaņo ar domi, pretējā gadījumā tiek piemērots sods.

Taču neilgi pēc tam, kad M.Knolls jau bija saņēmis brīdinājumu, par to pašu pārkāpumu tika atsūtīta vēl viena pavēste — šoreiz to sūtīja RPP un lūdza ierasties uz lietas izskatīšanu 18.jūlijā. "Man tas likās jocīgi, jo es jau biju domes komisijas sēdē, kur man izteica brīdinājumu un es izskaidroju, kāpēc neuzskatu to par ēkas bojāšanu," saka M. Knolls. Tāpēc uz šo sēdi viņš neieradās, bet pēc aptuveni nedēļas savā pastkastītē saņēma vēstuli, kurā tika teikts, ka pamatojoties uz iepriekš minēto un ņemot vērā pārkāpuma raksturu, pārkāpēja personību un mantisko stāvokli, viņam tiek piespriests sods 60 latu apjomā.

RPP preses sekretāre Inese Tīmane Dienai skaidro, ka 60 latu, kas ir maksimālais sods par šāda veida nodarījumu, tika piespriests tādēļ, ka viņš neieradās uz lietas izskatīšanu un neapstrīdēja viņam piemēroto naudas sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas