Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Domnieki lemj aizliegt intīmas izklaides Rīgas centrā

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas locekļi ceturtdien vienprātīgi atzina, ka Rīgas kultūrvēsturiskajā centrā jāaizliedz tādu izklaides vietu darbība un pasākumu rīkošana, kuros «apzināti tiek demonstrēti nosegti vai nenosegti dzimumorgāni». Šāds lēmums, kuram vēl būs jāpiekrīt arī valdībai, pamatā vērsts uz striptīza klubu izskaušanu.

Pēc Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvja Māra Lapiņa teiktā, oficiāli šādu vietu Rīgas centrā vairs nav jau tagad, lai arī pirms gada tikai Vecrīgā bija tuvu diviem desmitiem. To aizvēršanu sekmējušas policistu aktivitātes un 2008.gada rudenī valdībā apstiprinātie Intīma rakstura izklaides ierobežošanas noteikumi, kuros līdzās stingrām striptīza klubu darbību regulējošām prasībām, noteikts arī pienākums šādam biznesam iegūt arī pašvaldības saskaņojumu. Pusotra gada laikā Rīgas dome nevienu licenci nav izsniegusi.

M.Lapiņš pauž, ka pašlaik katrs iesniegums par intīma rakstura pasākumu rīkošanu pašvaldībai ir jāizskata individuāli, bet, ja tiktu ieviests aizliegums, kas attiektos uz visu vēsturisko centru, tas būtiski atvieglotu darbu. Šādam regulējumam varētu piekrist arī valsts insitūcijas.

Deputāts Jānis Šmits (LPP/LC) komitejas sēdē šim priekšlikumam izteica atbalstu, lai novērstu to, ka “mūsu sirds - vecpilsēta - tiek pārvērsta par publisku prieka namu un ka katra meitene un sieviete no ārzemnieku puses tiek uztverta kā seksuālo pakalpojumu sniedzēja”. Taču viņš rosināja intīma rakstura izklaidi Rīgā izkaust pavisam. “Intīmpreču saloni ir skolu un bērnudārzu tuvumā, bet mēs izliekamies to neredzam,” viņš sacīja.

“Kas vainas erotiskām masāžām, Šmita kungs?” reaģējot uz priekšlikumu par plašākas aizlieguma zonas noteikšanu, vaicāja deputāts Dāvis Stalts (PS). J.Šmits atbildēja, ka nezina, jo nav tos apmeklējis, bet tālākās diskusijās par šo tēmu komitejas vadītājs Dainis Turlais (LPP/LC) ieslīgt neļāva.

Tad D.Stalts ierosināja, ka varētu noteikt laiku un vietu, kur var rīkot intīma rakstura pasākumus, lai ierobežotu arī geju un lesbiešu gājienu norisi. “Jā, šos gājienus varētu aizliegt rīkot no aprīļa līdz novembrim. Šī ziema bija perfekta priekš praida rīkošanas,” piebilda D.Turlais.

Taču par šiem priekšlikumiem deputāti nebalsoja un skatīšanai valdībā vienojās virzīt punkta, kas paredz intīma rakstura pasākumu aizliegšanu Rīgas kultūrvēsturiskajā cenrā, iestrādi jau minētajos noteikumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas