Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Domnieki vēl nepieņem lēmumu par apbūves moratorija atcelšanu iekškvartālu teritorijām Rīgā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien vēl nepieņēma lēmumu par apbūves moratorija atcelšanu iekškvartālu teritorijām.

Deputāti nolēma jautājuma izskatīšanu atlikt, lai sagatavotu vairākus atzinumus un informāciju par būvniecības iecerēm iekškvartālu teritorijās.

"Lai harmonizētu iedzīvotāju un uzņēmēju intereses, apbūves iecerēm šajās teritorijās vajadzētu veikt sabiedrisko apspriešanu un tās izskatīt pilsētas arhitekta kolēģijā," sacīja komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Deputāts Sergejs Zaļetajevs (SC) rosināja uzdot Pilsētas attīstības departamentam kopā ar Būvvaldi sagatavot saistošo noteikumu projektu "Būvniecības un rekonstrukcijas kārtība mikrorajonu pagalmos".

Projektā būtu jāparedz nosacījumu noteikšana, kad ir nepieciešama detaļplānojuma izstrāde vai publiskās apspriešanas veikšana un/vai arhitektu biroja atzinums, apbūves projekta publiskās apspriešanas kārtība, zemes īpašuma un lietošanas tiesību sakārtošana un sarunas procedūras veikšana apbūves ierosinātāja un apkārtējo māju iedzīvotāju intereses saskaņošanai.

"Tas nodrošinātu iekšpagalmu teritorijas zemes īpašniekiem zemes izmantošanas iespējas, apkārtējo māju iedzīvotājiem primārās rekreācijas iespējas un saimniecisko vajadzību kārtošanu," norādīja Zaļetajevs.

Komiteja uzdeva departamenta speciālistiem izvērtēt deputāta priekšlikumu.

Ja pašvaldība atcels 2006.gadā noteikto būvniecības un rekonstrukcijas moratoriju dzīvojamo mikrorajonu pagalmu un publisko apstādījumu teritorijās, uzņēmējiem vairs nebūs jāizstrādā dārgie un laikietilpīgie detālplānojumi daļai iekškvartālu teritoriju.

Kā norādīts Pilsētas attīstības komitejas deputātiem sagatavotajos materiālos, Rīgas teritorijas plānojuma 2006.-2018.gadam grozījumu gaitā SIA "Datorkarte" veica izvērtējumu par būvniecības un rekonstrukcijas moratorija dzīvojamo mikrorajonu pagalmu un publisko apstādījumu teritorijām.

Galvenie darba uzdevumi bija apsekot moratorija teritorijas un noteikt tajās esošo apstādījumu kvalitāti, noteikt teritorijas, kuras ir būtiskas iedzīvotāju rekreācijai un publiskai apkalpei, kā arī sniegt priekšlikumus teritorijas turpmākai izmantošanai.

Grozījumos moratorija teritorijās detālplānojums kā obligāts nosacījums teritorijas attīstībai netiek paredzēts, jo, ņemot vērā izpētes rezultātus, attīstības plāna grozījumos tika veiktas zonējuma izmaiņas, kas iespēju robežās nodrošina esošo apstādījumu saglabāšanu, jaunu apstādījumu veidošanu un publiskās infrastruktūras attīstību moratorija teritorijās.

Papildus tam grozījumi nosaka prasības detālplānojumiem, kā arī kritērijus, kas nosaka detālplānojumu izstrādes nepieciešamību kompleksas apbūves teritorijās.

Atceļot domes lēmumu par moratoriju, uzņēmējiem būs iespēja pārtraukt nelietderīgu detālplānojumu izstrādi, tādējādi vienkāršojot un atvieglojot attīstības ieceru realizāciju.

Galīgais lēmums par moratorija atcelšanu būs jāpieņem domes sēdē.

Moratorijs paredz, ka dzīvojamo mikrorajonu pagalmu un publisko apstādījumu teritorijās rekonstrukciju un būvniecību varēs veikt tikai pēc detālplānojuma izstrādes un apstiprināšanas Rīgas domē. Detālplānojuma izstrāde bija jānodrošina un jāfinansē būvniecības vai rekonstrukcijas ierosinātājam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas