Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Domnieku Turlo neapmierina klaiņojošo suņu ķeršana

«Suņi tiek ķerti ķērājiem izdevīgajā laikā, nevis tad, kad tas ir nepieciešams,» sašutis ir Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC). Viņš uzskata, ka jāpārskata līgums par klaiņojošo suņu ķeršanu Rīgā, ko Rīgas domes Mājokļu un vides departaments noslēdzis ar SIA Dr.Beinerts, jo pakalpojums netiekot sniegts kvalitatīvi.

«Šis līgums neatspoguļo likumā noteiktās normas, kas attiecas uz suņu ķeršanu. Pirmām kārtām pakalpojums ir jānodrošina visu diennakti,» portālam Diena.lv saka D.Turlais. Līgumā teikts, ka suņu ķērājiem jābūt sazvanāmiem laikā no plkst. 8 līdz 21.

SIA Dr.Beinerts administratore Inese Rubīna gan apgalvo pretējo. «Ja ir nepieciešams, mēs strādājam arī ārpus darba laika,» viņa teic.

Normētais suņu ķērāju darba laiks radot absurdas situācijas. «Noklīdis rotveilers stāv lielveikala durvīs, nelaižot nevienu cilvēku ne iekšā, ne ārā. Pircējus nepieciešams evakuēt pa rezerves izeju, bet ķērājiem, raugi, ir beidzies darba laiks,» teic D.Turlais. Esot saņemtas arī sūdzības, ka suņi bērnu acu priekšā saplosa kaķus, bet no ķērājiem «neesot ne vēsts».

Šos gadījumus Dr.Beinerts administratore nevarēja komentēt, jo par tiem neesot informēta. Tomēr viņa minēja, ka, iespējams, šiem suņiem bijis īpašnieks. «Mēs nevaram ķert suņus, kuriem ir saimnieki. Mūsu pārziņā ir klaiņojošie,» saka I.Rubīna. To, vai sunim ir saimnieks, uzņēmums noskaidrojot «telefonsarunu ceļā», kad ķērājiem kāds ziņo par noklīdušu suni.

«Kā tad viņi to uzzina pa telefonu? Pajautā sunim, vai tev ir saimnieks,» ironizē D.Turlais. Likums nosaka, ka ķērājiem suns ir jānotver un tad jānoskaidro, vai tam ir saimnieks, viņš turpina.  Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas noteikumi paredz, ka ķērājiem, noskaidrojot dzīvnieka īpašnieku, viņš ir jāinformē par dzīvnieka atrašanās vietu pēc notveršanas.

«Neņemos izvērtēt, kurš vainīgs pie nepilnīgā līguma. Tomēr no sabiedriskās kārtības un drošības viedokļa tajā ir problēmas. Gribu vērst uzmanību, ka tas ir jāpārskata,» saka D.Turlais.

Līgumu slēdzis Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko un SIA Dr.Beinerts pilnvarotā persona Žanete Jakovļeva. Diena.lv neizdevās sazināties ar Ž.Jakovļevu.

Līgums nosaka, ka par vienu notvertu klaiņojošu suni uzņēmums no pilsētas budžeta var saņemt Ls 26,62.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas