Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ebreju tautas genocīda upuru godināšana un pikets pret to

Bijušās sinagogas vietā Rīgā, Gogoļa ielā 25, svinīgā piemiņas brīdī ebreju kopienas pārstāvji kopā ar valsts augstākajām amatpersonām trešdien godināja genocīda upurus.

Vienlaikus ielas pretējā pusē nepilns desmits aktīvistu Ulda Freimaņa vadībā piketā pauda protestu "cionistu sulaiņu valdībai".

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzsvēra, ka šodien cilvēki pulcējušies, lai atcerētos un godinātu hitleriskās okupācijas holokausta upurus Latvijā. Valsts pirmā persona aicināja atcerēties un pārdomāt notikušo, savu rīcību un darbību, kā arī "drausmīgo mācību", godinot nevainīgo upuru piemiņu. Prezidents mudināja katram ieguldīt savu spēku, lai nākotnē kas tāds vairs nekad neatkārtotos. "Tas viss ir mūsu spēkos. Lai mūžīgs miers un piemiņa holokausta upuriem!

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) norādīja, ka Otrā pasaules kara laikā tika nogalināti miljoniem cilvēku, bet tikai viena tauta tika iznīcināta tikai tādēļ, ka bija ebreji. N.Ušakovs arī bilda, ka tolaik īstenotās netaisnības tagad nav jākaunas labot un ir jālabo.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas