Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ekonomikas policija pieprasa Rīgas domei atzinumu par Dienvidu tiltu

Ekonomikas policijas pārvalde kriminālprocesa ietvaros par Dienvidu tiltu pieprasījusi advokātu biroja „Grunte un Cers” un ekonomista Ulda Oša sagatavotos atzinumus par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu Dienvidu tilta būvniecībā.

“Es ceru, ka tiesībsargājošo institūciju iejaukšanās Dienvidu tilta būvniecības lietā sniegs ilgi gaidītās atbildes uz daudziem jautājumiem, un gadījumā, ja nodokļu maksātāju līdzekļi bija izlietoti nelietderīgi, tiks noteikti vainīgie un pašvaldībai būs iespēja atgūt izsaimniekotos līdzekļus”, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC). 

Kriminālprocess Ekonomikas policijā uzsākts par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pilsētas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkuma organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību.

Jau vēstīts, ka atzinumā norādīts, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora 2004. gada 30. martā noslēgtais līgums ar AS „Dienvidu tilts” būtiski atšķiras no konkursa nolikuma. Līgumā pretēji konkursa noteikumiem iekļauts līguma cenas sadārdzinājums inflācijas, valūtas sistēmas izmaiņu un melnā metāla cenas pieauguma rezultātā.

Eksperti secinājuši, ka, noslēdzot no konkursa nolikuma būtiski atšķirīgu līgumu, ir pārkāpti publisko iepirkumu regulējošie vispārīgie principi un tiesību normas, kas var kalpot par pamatu, lai uzskatītu par spēkā neesošiem atsevišķus līguma punktus. Tāpēc jau veiktie maksājumi par Dienvidu tilta būvniecību varētu būt uzskatāmi par samaksātiem bez tiesiskā pamata.

Tāpat Rīgas dome vērš AS „Dienvidu tilts” uzmanību un to, ka līdz šim maksājumus, kas izriet no līguma par Dienvidu tilta būvniecību, uzņēmums ir saņēmis no „Deutsche Bank” AG, jo Rīgas domes pienākums maksāt par būvdarbiem vēl nav iestājies. Līdz ar to būvniecības cenu pieauguma sadārdzinājumu spēkā neesamība varētu ietekmēt „Deutsche Bank” AG piedāvāto Dienvidu tilta būvniecības finansējuma modeli.


Zvērinātu advokātu biroja „Grunte un Cers” uzdevums bija sniegt atzinumu par varbūtēju zaudējumu atgūšanas iespējām un iespējamo amatpersonu atbildību, ņemot vērā Valsts Kontroles pārbaudes rezultātus. Atzinumam bija piešķirts ierobežotas pieejamības dokumenta statuss, jo pašvaldībai bija jāiepazīstas ar sniegtajām rekomendācijām un jāpieņem lēmums par turpmāko rīcību sakarā ar iespējamajiem pārkāpumiem Dienvidu tilta būvniecības laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas