Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eksperti: Palladium bez nodošanas ekspluatācijā nedrīkst izmantot

Koncertzāles Palladium īpašnieki, pretēji Rīgas pašvaldības norādījumam apturēt koncertzāles darbību, nolēmuši turpināt tās izmantošanu un paziņojuši, ka pasākumi ēkā notiks kā plānots. Šāda īpašnieku attieksme pret formalitātēm nav pieņemama, atzina aptaujātie būvniecības jomas pārstāvji.

Rīgas pilsētas Būvvalde tikai šonedēļ konstatējusi, ka 28.septembrī atklātā koncertzāle vēl līdz šim nav oficiāli nodota ekspluatācijā. Par vajadzīgo formalitāšu nokārtošanu nav parūpējies koncertzāles apsaimniekotājs – uzņēmums Palladium Rīga. Būvvalde uzdevusi Palladium īpašniekiem apturēt patvaļīgo koncertzāles izmantošanu, kā arī sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu, informējot par notikušo Valsts darba inspekciju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un Rīgas pašvaldības policiju (RPP).

Dienas rīcībā nonākusi pretrunīga informācija par to, kādi ugunsdrošības noteikumi nav ievēroti koncertzālē. "Šis ir gadījums, kad būvētājs apzināti rupji pārkāpj Būvniecības likumu un ekspluatē telpas ar ietilpību vairāk kā 1000 cilvēkiem, zinot, ka iekšējā ugunsdzēsības sistēma nav pieslēgta ūdens padevei un gadījumā, ja izceļas ugunsnelaime, būtu apdraudēta apmeklētāju dzīvība," pavēstīja Būvvaldes vadītāja vietnieks Inguss Vircavs. Viņš norādīja, lai arī būvētājs izpildījis visus būvprojektā plānotos darbus, nedrīkst klaji ignorēt to, ka nav saņemts VUGD saskaņojums.

VUGD savukārt informēja, ka ēkai atkārtoti konstatēti pārkāpumi ugunsdrošības noteikumu ievērošanā, taču tie nav bīstami cilvēku dzīvībai, tāpēc ugunsdzēsējiem nav pamata apturēt koncertzāles darbu.

"Tā nedrīkstētu būt – ja tā būtu privātmāja, tad viņi to darītu uz savu risku. Bet, ņemot vērā, ka tā ir publiska celtne, kurai izvirzītas ugunsdrošības un citas prasības, tas nav normāli," Dienai atzina arhitekts Pēteris Blūms. "Tas ir tāpat kā slimnieks domā, ka ir vesels, bet kamēr ārsts nav apkopojis visas analīzes, viņš pat neizteiks viedokli, vai slimnieks tāds ir, vai nav," norādīja P.Blūms. 

Plašāk par visu lasiet sestdien laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas