Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Esplanādē atklāj Rīga 2014 informatīvo telti

Esplanādē ceturtdien atklāta nodibinājuma Rīga 2014 telts, kas kalpos kā radoši informatīva telpa, kurā tikties rīdziniekiem, uzņēmējiem, dažādām organizācijām un visiem interesentiem, kas vēlas uzzināt, dalīties idejās un piedalīties Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumos, informē nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

Teltī ikvienam būs pieejams bezmaksas bezvadu internets, piektdienās šeit notiks filmu vakari, bet septembrī šo telpu datorzinību nodarbību laikā izmantos seniori, kas vēlēsies apgūt prasmes rīkoties ar datoru. Interesenti varēs piedalīties spēlē Ceļam Rīgu, no dažādiem Rīgai raksturīgu elementu siluetiem izveidojot savu pilsētas panorāmu.

Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle telpas atklāšanā uzsvēra, ka tā ir atvērta visiem, kam nepieciešama vieta "pilsētas sarunām", - to varēs izmantot gan sabiedriskas un kultūras organizācijas, gan uzņēmēji, gan Ministru kabineta pārstāvji preses konferencēm un citiem pasākumiem.

Atklājot telti, Rīga 2014 pārstāvji paziņoja, ka Rīgas kultūras galvaspilsētai ir atrasts pirmais sadarbības partneris - SIA Lattelecom, kurš būs ne tikai viens no svētku sponsoriem, bet arī atbalsta partneriem, kas aktīvi piedalīsies 2014.gada notikumos. Tāpat kultūras pasākumu organizatori sākuši aktīvu darbu, aicinot arī citus uzņēmējus un organizācijas iesaistīties.

Kā biznesa kluba 20:14 tikšanās reizē uzsvēra Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, Lattelecom šajā sadarbības projektā ar tehnoloģijām ļaus Latvijai un Rīgai izcelt tās lietas, ar kurām varam lepoties Eiropas mērogā, un, no kā citi var mācīties. „Šobrīd vēlos akcentēt trīs galvenās lietas, ko Lattelecom jau šobrīd nodrošina Rīga 2014 - izmantojot Interaktīvās TV priekšrocības, rīkosim kopīgus kino vakarus, organizēsim Pieslēdzies, Latvija! apmācības senioriem datorlietošanā, kā arī ikviens varēs izmantot jaunākās tehnoloģijas informācijas apritei, jo nodrošinām gan datorus, gan arī bezmaksas wi-fi pieslēgumu,” teica J.Gulbis.

Rīga 2014 atvērtais birojs, informācijas centrs un vienlaikus radošo pasākumu telpa Esplanāde 2014 ir nākamais solis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada sagatavošanā. Mēnesi strādājot atvērtā biroja statusā, Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas veidotāji cer Rīga 2014 ideju pārrunāt ar iespējami daudz potenciālajiem kultūras gada dalībniekiem, tādēļ Esplanādē 2014 ikviens ir gaidīts ar saviem jautājumiem, idejām un vēlmi piedalīties.

„Nav šaubu, ka mums ir vērtības, ar kurām varam lepoties. Taču, lai līdz perfektumam noslīpētu Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, nepieciešams arī privāto partneru atbalsts. Ir starpība starp sponsorēšanu un partnerību, un man prieks, ka Lattelecom nāk tieši kā partneris. Viņi saprot šī projekta valstisko nozīmi un ir piemērs citiem uzņēmumiem,” pauda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. 

„Mūsu visu spēkos un interesēs ir tas, lai 2014. gadskļūtu par krāšņu Latvijas kultūras izcilības apliecinājumu visplašākajā mērogā. Sadarbība ir atslēgas vārds kultūras galvaspilsētas gada sagatavošanā, un šodienas pasākums ir apliecinājums tam, ka kultūra ir ne tikai pašas nozares, bet arī Latvijas uzņēmēju interešu lokā,” pauda kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Esplanāde 2014 atklāšanā piedalījās vokālā grupa „Latvian Voices”, kas kopā ar Intaru Busuli izpildīja Ērika Ešenvalda komponēto dziesmu My song, kas 2014. gadā kļūs par Pasaules kora olimpiādes himnu un jau aizkustinājusi dziedātāju tūkstošus no visas pasaules. Dziesma un dziedājums izpelnījās lielu atzinību arī no kluba 20:14 pārstāvju – Latvijas vadošo uzņēmumu vadītāju – puses.

Lielu interesi izpelnījās iespēja piedalīties spēlē Ceļam Rīgu un, izmantojot Vanšu tilta, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un daudzu citu pilsētvides objektu maketus, veidot un virtuāli fiksēt katram savu ideālo pilsētas siluetu.

Esplanāde 2014 būs atvērta katru dienu līdz 20. septembrim. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji to veidojuši kā brīvi pieejamu telpu, kurā notiks radošās darbnīcas, filmu vakari un tiks prezentēti Rīga 2014 kultūras projekti. Esplanādē darbosies informācijas centrs un pilsētas sarunu „apaļais galds”. Telpa būs atvērta neformālām sarunām pilsētas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas