Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Februārī rīdziniekiem rēķini par siltumu - par 7,5% mazāki nekā janvārī

Par apkuri februārī rīdziniekiem jāmaksā vidēji par 7,5% mazāk nekā janvārī, liecina a/s Rīgas siltums (RS) veiktā siltumenerģijas lietotājiem izrakstīto rēķinu par patērēto siltumenerģiju janvāra un februāra analīze. Aprēķini liecina, ka par apkuri februārī vidēji jāmaksā 0,92-1,14 Ls/m2, savukārt janvārī tie bija vidēji 0,99-1,23 Ls/m2 .  

Lai gan vidējā āra gaisa temperatūra februārī bija -2,8 grādi pēc Celsija, kas ir par 1,2 grādiem zemāka nekā janvārī, kad tā bija -1,6 grādi, norēķina periods februārī ir par trīs dienām īsāks nekā janvāri, kas arī nosaka siltumenerģijas patēriņa un attiecīgi rēķinu samazināšanos, skaidro uzņēmums.

Pēc uzņēmuma norādītā, pazeminoties āra gaisa temperatūrai par vienu grādu, siltumenerģijas rēķini vidēji pieaug par 5-6%. Ja meteorologu prognozes piepildīsies un āra gaisa temperatūra tiešām nepazemināsies, tad siltumenerģijas patēriņš viennozīmīgi tikai samazināsies, prognozē siltumapgādes uzņēmums. "Tādējādi var uzskatīt, ka lielākie siltumenerģijas rēķini ir aiz muguras," secina RS.

Iedzīvotājiem rēķinus ietekmē katras mājas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskie rādītāji - mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī moderno individuālo siltummezglu pēc apsaimniekotāju pieprasījuma ieregulētais režīms.

Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% mājās, kurās veikti energotaupīšanas pasākumi.

Siltumenerģijas tarifs februārī, tāpat kā janvārī, bija 42,16 Ls/MWh bez pievienotās vērtības nodokļa. Tarifs paliks nemainīgs arī martā un aprīlī. Siltumenerģijas tarifa lielāko daļu - 83% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas, norāda RS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas