Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Drēzdena muižas ēkai nodeg jumts un izdeg otrais stāvs

Šorīt plkst. 9.02 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Daugavgrīvas ielu Rīgā, kur dega neapsaimniekota dzīvojamā māja.

Kā informē VUGD preses sekretāre Inga Vetere, degošā nama adrese ir Daugavgrīvas iela 37. Uguns apņēmusi 100 kvadrātmetru platību.

Kā pastāsta arhitekts Pēteris Blūms, ēka ir 18.gadsimtā baroka stilā celtā Karla Gustava Drēzdena muižas vasarnīca. Viņaprāt, ēkai ir ļoti liela vērtība, lai gan tā bija nolaista un “pamesta nežēlastībā”.

2009.gadā tika pieņemts lēmums šo ēku neiekļaut valsts kultūrvēsturisko objektu sarakstā, tas pamatots ar plāniem paplašināt satiksmes mezglu, informē Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāve Vivita Mačiņa. Rīgas dome lēma, ka ēku nevar saglabāt Daugavgrīvas ielā 37, tādēļ tika lūgta iespēja to pārvietot uz citu vietu. Taču vēl nebija izlemts, kur pārvietot Drēzdena muižu.

Liesmas degošajā ēkā pilnībā tika apdzēstas 9.48.  Ņemot vērā, ka tā bija neapdzīvota koka māja un laiks ir ļoti sauss, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izplatījās ļoti ātri, stāsta VUGD preses sekretāre Inga Vetere. Liesmas plosijās 150 kvadrātmetru platībā, izdedzis otrais stāvs un jumts. Notikuma vietā ugunsdzēsēji izmantoja piecas autocisternas, kāpnes un pacēlāju. 

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas