Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Jaunā Rīgas reklāmas kampaņa rudens/ziemas sezonai par 700 000

Jaunā Rīgas reklāmas kampaņa rudens/ziemas sezonā tiks izvērsta astoņās valstīs un būs balstīta salīdzinājumā - katrā mērķvalstī izvēlēts kāds tajā plaši atpazīstams simbols, kura vecums salīdzināts ar pirmās rotātās Ziemassvētku egles pasaulē - Rīgas egles – sasniegtajiem 500 gadiem, paziņojis Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Ar to mēs vēlamies uzsvērt, cik šī tradīcija ir sena, tā ir vērtība, kas jāizmanto, saka RTAB direktors Gastons Neimanis.

Reklāmas kampaņu izvērsīs Vācijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Somijā. Piemēram, Krievijā tas būs “čeburaška”, Lietuvā – tradicionālā kūka,  Somijā – Lapzemes vecītis iepretim Rīgas Ziemassvētku eglītei, Vācijā – Mercedes.

LIVE RĪGA rudens/ziemas kampaņas radošo risinājumu izstrādāja Ērika Stendzenieka reklāmas aģentūra !MOOZ. Rudens/ziemas reklāmas pasākumi ārvalstīs izmaksās 700 000 latu. !MOOZ par idejisko risinājumu saņēmis ap 20 000 latu. Atklātā konkursā tiesības izvietot reklāmu medijos ieguvušas 4 mediju aģentūras Alpha Baltic, Baltic FCB, Inspired Communications un Creative Media Baltic.

G.Neimanis vērtē, ka Rīga kā pirmās rotātās Ziemassvētku eglītes vieta kļūst arvien atpazīstamāka un ieteikums, izmantot šo stāstu, ir veiksmīgs. Ē.Stendzenieka kompānijas piedāvātais risinājums konkursā tika atzīts par labāko, jo tas bijis uzmanību piesaistošs un tēmēts uz konkrēto mērķvalsti.

Aktīvās kampaņas laikā, kas ilgs astoņas nedēļas, reklāmas baneri būs redzami vairāk nekā 60 dažādos interneta portālos. Vides reklāmas tiks izvietotas uz vairāk nekā uz 2500 stendiem. Rīgas reklāma tiks publicēta 37 preses izdevumos, Somijā tiek izmantota arī sponsorēšana TV kanālā MTV3, stāsta RTAB.

Birojā par labu rādītāju uzskatīs, ja tūristu skaits Rīgā pieaugs par 15 līdz 20%, salīdzinot ar tūristu skaitu aizvadītajā ziemas sezonā.

Rīgā pasākumi, gaidot tūristus, tiks uzsākti novembra beigās, stāsta G.Neimanis. Egles tēmas būšot daudzos galvaspilsētas pasākumos, tāpat pilsētā tiks izvietotas desmit lielas Ziemassvētku egles, veidojot īpašu egļu taku. Viena no iecerēm – lai Rīgā Ziemassvētku laikā ierodas visi kaimiņvalstu mēri, teic G.Neimanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas