Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

FOTO: Liela interese par pirmo iekštelpu skeitparku Rīgā

Netālu no Zemitānu dzelzceļa stacijas atvērts jauns iekštelpu skeitparks, kas pirmajās dienās izraisījis lielu interesi - pirmajā dienā to apmeklējuši aptuveni simts cilvēki. Tas būšot lielākais šāda tipa skeitparks Baltijā un vienīgais Rīgā.

Parka platība ir 1400 kvadrātmetri, bet pagaidām apmeklētājiem atvērta ir tikai puse telpas. “Esam uzstādījuši rampas skeiteriem un skrituļslidotājiem (in-line braucējiem). Vēl uzstādīsim rampas, kas piemērotas BMX braucējiem,” stāstīja projekta vadītājs un ekstrēmo sporta veidu attīstības fonda valdes priekšsēdētājs Jānis Kundziņš.

Skeitparka “Monster energy park” oficiālās atklāšanas pasākums paredzēts 29.janvārī, kad būs pabeigta tā ierīkošana. Pasākumā varētu uzstāties reperis Gačo un vairāki Latvijā pazīstami dīdžeji. “Ceram, ka parks varētu kļūt par koncertu norises vietu – telpas mums daudz, skaņas izolācija laba, bet rampas varētu būt interesantas dekorācijas koncertiem,” teica J.Kundziņš. Atklāšanas pasākumā ar paraugdemonstrējumiem piedalīšoties arī ārzemju sportisti.

Plānots, ka šeit notiks arī sporta apmācības jauniešiem un skeitparks būs aprīkots ar speciālu mīksto kritienu bedri, kurā varēs apgūt trikus, neriskējot traumēties. Par drošības noteikumiem apmeklētāji tiek informēti un parakstās pie ieejas.

Mācību gada laikā parks strādāšot no plkst.12 līdz 210, tomēr, kā skaidroja tā vadītājs, parka darbinieki savu iespēju robežās centīsies nodrošināt, lai skolēni nenāk skeitot mācību vietā.

J.Kundziņam ideja par šāda skeitparka izveidi radusies jau 18 gadu vecumā, bet nopietni pie tā tiek strādāts pēdējos trīs gadus. Grūtības esot sagādājusi piemērotu telpu atrašana. “Daudzas firmas baidījās mums izīrēt, lai arī telpas tām bija. Cilvēkiem trūkst izpratnes par aktīviem jauniešiem,” paskaidroja skeitparka dibinātājs. Kad beidzot atrastas telpas, skeitparks ierīkots četru nedēļu laikā.

Attīstītāju plānos ietilpst no februāra piedāvāt parka apmeklētājiem aprīkojuma īri, iespēju iegādāties mēneša abonementu, kā arī atvērt specializētu sporta preču veikalu. Lai apmeklētājiem tas neapniktu, paredzēts reizi gadā mainīt parkā uzstādītās rampas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas