Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO no negadījuma vietas: gulbju pārim ir trīs mazuļi, no cilvēkiem nebīstas

Ziņas par to, ka trešdienas vakarā šajā peldvietā gulbis ūdenī pievarējis 32 gadus vecu vīrieti, jau sasniegusi atpūtniekus Kundziņsalā, kas uzturas peldvietā Sarkandaugavā, bet tas nav atturējis viņus no peldēšanās, novēroja Diena.lv, kas šorīt devās uz traģēdijas vietu. Ūdenī pārsvarā plunčājas bērni, viņu mammas un citi pieaugušie sauļojas krastmalā un šķiet nav satraukušies.

Kā stāsta vietējais iedzīvotājs Imants, citu peldvietu tuvumā neesot: "Kurš tad uz jūru var atļauties aizbraukt?" Peldēt te nāk gan no Kundziņsalas, gan pāri tiltam no Sarkandaugavas. Tur dzīvojis arī noslīkušais vīrietis.   Paugurknābju gulbju pāris ar trīs jaunajiem putniem uzturas upes otrā krastā, tuvāk niedrēm, kurās, visticamāk, ir viņu ligzdas vieta, taču, ieraugot roku mājienus, ka šajā krastā iespējams tikt pie baltmaizes, ģimene steidzas šurp. Ornitologs Dmitrijs Boiko šādi pārbauda vai gulbji ir pieradināti, kas apstiprinās, kad viņi sāk ēst  no rokas.Speciālists skaidro, ka nebaidīšanās no cilvēkiem ir viens no iemesliem kādēļ gulbis droši metās aizstāvēt savu ģimeni, kad sieviete ar vīrieti par tuvu piepeldēja viņu teritorijai. “Ļoti spēcīgs gulbim ir spārna sitiens,” saka ornitologs un pieļauj, ka tieši ar to palīdzību vīrietis noslīcināts. D.Boiko iesaka ūdeni gulbim vispār netuvoties, bet arī krastā būt piesardzīgiem: “Kad cilvēks redz, ka gulbis sāk uzpūsties, saceļ spārnus, tas ir signāls, ka kaut kas nav riktīgi."

Jau ziņots, ka Sarkandaugavā trešdien pēc gulbja uzbrukuma noslīcis peldētājs. Negadījums noticis netālu no Kundziņsalas -  gulbis vīrieti pagrūdis zem ūdens. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas