Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Pirmā raža jaunajā Getliņu tomātu siltumnīcā

Baltijā lielākā un modernākā atkritumu apsaimniekošanas poligona Getliņi apsaimniekotāja SIA Getliņi EKO teritorijā pabeigta otrās siltumnīcas būvniecība, kur iestādītas divas jaunas eksperimentālas tomātu šķirnes - Montenegro un Tomimaro Muchoo - kā arī tiks audzēta līdz šim pazīstamā oranžā tomātu šķirne BeOrange.

Jaunās siltumnīcas raža dažasn nedēļas jau nopērkama lielveikalos. Sākoties ražai jaunajā siltumnīcā, Getliņi EKO iknedēļu novāc 13 līdz 15 tonnas ražas, kas teju trīsreiz pārsniedz iepriekšējo ražu no pirmās siltumnīcas, kas bija 4 līdz 4,6 tonnas tomātu nedēļā.

"Šobrīd Getliņu tomātu ražas apjomi ir sasnieguši to līmeni, kad varam sākt domāt par produkcijas eksportu. Tuvāko sezonu laikā vērtēsim mūsu iespējas tomātu tirdzniecībā pašmāju un eksporta tirgos, mūsu ražotā siltuma rezerves, un tad lemsim par to, vai vēl paplašināt siltumnīcas," izteicies SIA Getliņi EKO valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Siltumnīcā līdzās jau iecienītajiem Getliņu lielaugļu oranžajiem tomātiem iestādītas divas jaunas lielaugļu tomātu šķirnes. Tomimaru Muchoo tomātu šķirnei raksturīgs aveņu jeb rozā tonis un atsvaidzinoša, salda garša, savukārt, Montenegro - spilgti sarkans augļu tonis un patīkams līdzsvars starp saldu un skābu garšu. Abas šķirnes šajā, īsākajā nekā ierasts, sezonā tiks pārbaudītas un vērtētas, kā tās patīk tomātu gardēžiem, kādas ir to garšas īpatnības un audzēšanas principi. Pašlaik aveņu tomāti iknedēļu dos 2 tonnas ražu, bet Montenegro tomāti - vien 200 kilogramu ražas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas