Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Rīgas ostā viesojas ultra luksusa klases kruīza kuģis Silver Dawn

Sestdien 16. septembrī Rīgas ostā tika sagaidīts jaunākais no ASV kruīzu kompānijas Silversea flotes kuģiem Silver Dawn. Šis ultra luksusa klases kuģis ir vien gadu vecs, tas uzbūvēts 2022. gadā Dženovas kuģu būvētavā Itālijā. Pirmā “Silver Dawn” vizīte Rīgas ostā tika atzīmēta ar īpašu ceremoniju, kurā kuģa kapteinis un Rīgas ostas pārstāvji apmainījās ar piemiņas zīmēm. Uz Rīgu kuģis atveda 530 kruīza tūristus, pārsvarā no ASV, bet arī no Lielbritānijas, Austrālijas, Kanādas un citām valstīm.

“Silver Dawn” ir ultra luksusa klases kruīza laineris ar 11 klājiem un 298 plašām, pasažieru ērtībām un komfortam pilnībā pielāgotām kajītēm. Uz kuģa ir 8 restorāni, kas piedāvā 26 dažādus ēdināšanas konceptus, un 6 bāri. Kā uzsver kompānija “Silversea”, ceļojums ar “Silver Dawn” piedāvā autentisku un aizraujošu pieredzi. Pasažierus uz klāja sagaida jaunas paaudzes luksusa pieredze - ar grezniem apartamentiem un izciliem maršrutiem, progresīvu dizainu un tehnoloģijām, kā arī īpaši izstrādātu labsajūtas koncepciju. Kruīza kuģis “Silver Dawn” ir 212,8 metrus garš, un tā bruto tonnāža ir 40 855 GT. Ceļojuma laikā par pasažieru ērtībām rūpējas 408 kuģa apkalpes darbinieki.

2023. gada kruīza sezona Rīgas ostā noslēgsies 28. septembrī ar ASV kruīzu līnijas “Holland America Line” kuģa “Rotterdam” - viena no šīs sezonas izmēra ziņā lielākajiem kruīza laineriem, -  vizīti. Taču jāatzīmē, ka šogad decembrī Rīgā ir gaidāmas arī divas kuģu kompānijas “Viking Line” organizētas vizītes īso Ziemassvētku kruīzu  Stokholma – Rīga -Stokholma ietvaros. 

Uzsākot apkopot šī gada kruīza sezonas darba rezultātus, jau šobrīd ir skaidrs, ka esošā kruīza sezona Rīgas ostā uzskatāma par labu un veiksmīgu. Ieskaitot pēdējo sezonas kuģi “Rotterdam”, plānots, sezona tiks noslēgta ar 60 kruīza kuģu vizītēm.

Neraugoties uz to, ka šogad Rīgu apmeklējis skaitliski mazāks kruīza kuģu skaits nekā pērn, jau šobrīd ir pārsniegti pagājušās sezonas apkalpoto tūristu skaita rādītāji – ieskaitot “Silver Dawn” vizīti, Rīgas ostā šobrīd uzņemti 77 029 kruīza tūristi, kas jau ir par 2 % vairāk nekā pērn visas sezonas laikā.

Tradicionāli lielākā daļa ceļotāju ir Vācijas, ASV un Lielbritānijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas